Dodaj do planów
Czas gotowania
1 godz.
Porcje
1
Trudność
Nie chcesz przepisywać linku? Zeskanuj kod QR kamerą i przejdź do tej strony!
Na iOS można użyć wbudowanej kamery, na Androidzie trzeba pobrać aplikację do skanowania kodów QR.
Ten gulasz to jedno z moich ulubionych dań. Uwielbiam takie przepisy pełne różnorodnych smaków. Pachnące, wszechstronne, pyszne. Można opisać znacznie więcej, ale lepiej spróbować raz.
Na listach u 0 osób
Gotuję
Ugotowano
Zaplanowano
Wszystkich składników: 3
Porcje:
Udka kurczaka - 4 szt.
Kiełbasy myśliwskie półwędzone - 2 szt.
Świeże krewetki - 250 g
Porcje:
🥓
Tłuszcz
16г
🍚
Węglowodany
0г
🥩
Białko
73г
🔥
Kcal
Kiełbaski myśliwskie pokroić w krążki i smażyć na niewielkiej ilości oleju na złoty kolor. Zdejmij z patelni i odłóż na bok.
Usuń kość i skórę z udek kurczaka. Mięso pokroić na małe kawałki i smażyć do połowy ugotowanego na tej samej patelni, na której smażono kiełbaski. Następnie zdejmij mięso z patelni i odłóż na bok.
Na tej samej patelni podsmaż drobno posiekaną cebulę, aż będzie przezroczysta. Dodać paprykę i smażyć przez 1 minutę.
Do cebuli i papryki dodać łyżkę mąki i smażyć przez 1 minutę, ciągle mieszając.
Dodać przecier pomidorowy, dobrze wymieszać i zalać wrzącą wodą tak, aby przykryła warzywa na 1 cm, dodać posiekany czosnek, paprykę, kminek, płatki chili, sól i pieprz.
Włóż kurczaka i kiełbaski z powrotem na patelnię i duś pod przykryciem przez około 5 minut.
Na koniec dodaj krewetki i gotuj pod przykryciem przez 3-4 minuty, aż będą całkowicie ugotowane.
Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku