MealWings

Artykuły

Kontakty

Diet

NEW

Pasztet do smarowania z marchwi i sera topionego

Maksym

PREMIUM

@lekting

Trudność: Łatwa

8 Porcje

5.0

1

Dodaj do planów


Pasztet do smarowania z marchwi i sera topionego

Dodaj do planów


Czas gotowania

30 min.

Porcje

8

Trudność

Nie chcesz przepisywać linku? Zeskanuj kod QR kamerą i przejdź do tej strony!

Na iOS można użyć wbudowanej kamery, na Androidzie trzeba pobrać aplikację do skanowania kodów QR.

O tym przepisie

Najdelikatniejsza, pikantna, pyszna na szybkie kanapki! Pasztet z marchewki i sera topionego to prosty dodatek do smarowania każdego gorącego dania. Smak można nadać warzywnemu lub serowemu, zwiększając ilość odpowiednich składników. Dobrze jest dodać do kompozycji także rybę, na przykład śledź.

Na listach u 0 osób

Gotuję

00%

Ugotowano

00%

Zaplanowano

00%

Lista składników

Wszystkich składników: 5

Porcje:

1.

Ser topiony o zawartości tłuszczu 45%. - 100 g

2.

Marchewka - do smaku

3.

Jajka - do smaku

4.

Czosnek - do smaku

5.

Cebula - do smaku

Fakty żywieniowe

Porcje:

🥓

38%

Tłuszcz

55г

🍚

34%

Węglowodany

50г

🥩

28%

Białko

40г

🔥

656

Kcal

Średnia dzienna norma

* Obliczenia makroskładników gotowego dania dla 8 porcji

Etapy przygotowania

1

Krok 1

Jak zrobić pasztet z marchewki i sera topionego na chlebie? Przygotuj niezbędne składniki. Odpowiedni jest każdy ser topiony, w tym kiełbasa. Możesz wziąć wędzony ser topiony. Olej roślinny lepiej przyjmować bez zapachu. Ilość dowolnego składnika można zmniejszyć lub zwiększyć, w zależności od smaku pasztetu, jaki chcemy uzyskać.

Jak zrobić pasztet z marchewki i sera topionego na chlebie? Przygotuj niezbędne składniki. Odpowiedni jest każdy ser topiony, w tym kiełbasa. Możesz wziąć wędzony ser topiony. Olej roślinny lepiej przyjmować bez zapachu. Ilość dowolnego składnika można zmniejszyć lub zwiększyć, w zależności od smaku pasztetu, jaki chcemy uzyskać.
2

Krok 2

Obierz i umyj cebulę. Cebulę pokroić w małe kostki.

Obierz i umyj cebulę. Cebulę pokroić w małe kostki.
3

Krok 3

Umyj wstępnie obrane marchewki, zetrzyj je na grubej lub drobnej tarce.

Umyj wstępnie obrane marchewki, zetrzyj je na grubej lub drobnej tarce.
4

Krok 4

Dodaj olej na patelnię. Smażyć przygotowaną cebulę i marchewkę na średnim ogniu, od czasu do czasu mieszając, aż będą miękkie. Schłodzić warzywa.

Dodaj olej na patelnię. Smażyć przygotowaną cebulę i marchewkę na średnim ogniu, od czasu do czasu mieszając, aż będą miękkie. Schłodzić warzywa.
5

Krok 5

Czosnek obrać, przepuścić przez prasę lub zmielić na drobnej tarce. Dodaj czosnek do smaku.

Czosnek obrać, przepuścić przez prasę lub zmielić na drobnej tarce. Dodaj czosnek do smaku.
6

Krok 6

Roztopiony ser zetrzeć na dużej tarce.

Roztopiony ser zetrzeć na dużej tarce.
7

Krok 7

Jajko ugotować na twardo. Jak ugotować jajka na twardo? Aby jajka nie pękły podczas gotowania, włóż je do zimnej wody i gotuj na małym ogniu. Jajka gotuj przez 7 minut po ugotowaniu, następnie zalej zimną wodą i ostudź. Skorupa będzie lepiej oczyszczona z gwałtownego spadku temperatury. Obierz jajko, zetrzyj je na dużej tarce.

Jajko ugotować na twardo. Jak ugotować jajka na twardo? Aby jajka nie pękły podczas gotowania, włóż je do zimnej wody i gotuj na małym ogniu. Jajka gotuj przez 7 minut po ugotowaniu, następnie zalej zimną wodą i ostudź. Skorupa będzie lepiej oczyszczona z gwałtownego spadku temperatury. Obierz jajko, zetrzyj je na dużej tarce.
8

Krok 8

W misce połącz smażone warzywa, starte jajko i roztopiony ser. Dodać czosnek, zmielony czarny pieprz lub inne przyprawy według uznania i smaku. Trochę posolić pasztet.

W misce połącz smażone warzywa, starte jajko i roztopiony ser. Dodać czosnek, zmielony czarny pieprz lub inne przyprawy według uznania i smaku. Trochę posolić pasztet.
9

Krok 9

Wszystkie składniki zmiksuj blenderem zanurzeniowym, aż uzyskasz jednorodną, ​​kremową masę.

Wszystkie składniki zmiksuj blenderem zanurzeniowym, aż uzyskasz jednorodną, ​​kremową masę.
10

Krok 10

Pasztet z marchewki i sera topionego posmarowany kanapkami z białego i czarnego chleba, jest pyszny. Smacznego!

Pasztet z marchewki i sera topionego posmarowany kanapkami z białego i czarnego chleba, jest pyszny. Smacznego!

Smacznego!

Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku

Podobne przepisy

Odkryj smak Japonii: Rice curry – proste i aromatyczne danie

Дана

1586

Kcal

60

Białko

50

Tłuszcz

216

Węglowodany

Komentarze

MealWings

Strona główna

Kontakt

Katalog przepisów


© 2025 MealWings / mealwings.com / Przepisy kulinarne | Przepisy krok po kroku ze ZDJĘCIAMI - MealWings

Wszystkie prawa zastrzeżone