MealWings

Artykuły

Kontakty

Diet

NEW

Kapusta z konserwowanym mięsem na patelni

Maksym

PREMIUM

@lekting

Trudność: Łatwa

6 Porcje

0.0

Dodaj do planów


Kapusta z konserwowanym mięsem na patelni

Dodaj do planów


Czas przygotowania

10 min.

Czas gotowania

40 min.

Porcje

6

Trudność

Nie chcesz przepisywać linku? Zeskanuj kod QR kamerą i przejdź do tej strony!

Na iOS można użyć wbudowanej kamery, na Androidzie trzeba pobrać aplikację do skanowania kodów QR.

O tym przepisie

Kapusta duszona na patelni to kolejna propozycja na szybki, smaczny obiad dla całej rodziny. Danie nie jest trudne w przygotowaniu, zwłaszcza jeśli korzysta się z pomocy kuchennych – mandoliny lub tarki obrotowej. Lepiej wybrać grubościenną patelnię, w której duszona kapusta okazuje się szczególnie soczysta i aromatyczna, nawet jeśli weźmiesz twarde odmiany zimowe. Jeśli chodzi o gulasz, może to być wołowina, wieprzowina, indyk lub dowolne inne mięso. Najważniejsze jest, aby wybrać produkt wysokiej jakości o dobrym składzie.

Na listach u 0 osób

Gotuję

00%

Ugotowano

00%

Zaplanowano

00%

Lista składników

Wszystkich składników: 12

Porcje:

1.

Gulasz (dowolny) - 500 g

2.

Biała kapusta - 1 kg

3.

Pomidory pokrojone we własnym soku - 250 g

4.

Cebula - 1 szt.

5.

Marchewka - 1 szt.

6.

Czosnek - 3 ząbek

7.

Słodka mielona papryka - 1 łyżeczka

8.

Olej roślinny - do smaku

9.

Czerwony, ostry mielony pieprz - do smaku

10.

Zmielony czarny pieprz - do smaku

11.

Sól - do smaku

12.

Koperek lub natka pietruszki do podania - do smaku

Fakty żywieniowe

Porcje:

🥓

45%

Tłuszcz

192г

🍚

29%

Węglowodany

126г

🥩

26%

Białko

110г

🔥

2669

Kcal

Średnia dzienna norma

* Obliczenia makroskładników gotowego dania dla 6 porcji

Etapy przygotowania

1

Krok 1

Przygotuj warzywa. Posiekaj kapustę cienko. Cebulę pokroić w drobną kostkę lub cienkie piórka. Zetrzyj marchewki na koreańskiej tarce. Drobno posiekaj czosnek nożem lub przepuść przez prasę.

2

Krok 2

Przełóż gulasz na głęboki talerz. Ostrożnie usuń tłuszcz i odłóż go na bok. Sam gulasz pokroić nożem na małe kawałki o wielkości 3-4 cm.

3

Krok 3

Na głębokiej patelni z grubym dnem rozpuść tłuszcz z gulaszu, a jeśli jest go za mało, dodaj odrobinę oleju roślinnego. Dobrze podgrzej i dodaj cebulę, smaż przez 3-4 minuty.

4

Krok 4

Na patelnię wrzucamy czosnek i ciągle mieszamy, smażymy 2-3 minuty. Dodać marchewkę, od czasu do czasu mieszając, smażyć kolejne 4-5 minut.

5

Krok 5

Na patelnię z warzywami dodać pokrojone pomidory wraz z sokiem, ciągle mieszając, dusić przez 3 minuty. Dodać kapustę, dokładnie wymieszać. Warzywa dusić pod przykryciem, od czasu do czasu mieszając, przez 10-15 minut, aż kapusta będzie miękka.

6

Krok 6

Posolić i popieprzyć kapustę, dodać paprykę i ostrą paprykę, dokładnie wymieszać. Dodać duszoną kapustę i wymieszać. Dusić pod przykryciem kolejne 7-10 minut, od czasu do czasu mieszając. Wyłącz ogień i pozostaw pod przykryciem na co najmniej 10 minut. Podawać udekorowane posiekanymi ziołami.

Smacznego!

Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku

Podobne przepisy

Smażone pierogi z twarogiem: Apetyczna przemiana klasyki

Дана

3073

Kcal

165

Białko

152

Tłuszcz

267

Węglowodany

Komentarze

MealWings

Strona główna

Kontakt

Katalog przepisów


© 2025 MealWings / mealwings.com / Przepisy kulinarne | Przepisy krok po kroku ze ZDJĘCIAMI - MealWings

Wszystkie prawa zastrzeżone