Dodaj do planów
Czas przygotowania
10 min.
Czas gotowania
35 min.
Porcje
8
Trudność
Nie chcesz przepisywać linku? Zeskanuj kod QR kamerą i przejdź do tej strony!
Na iOS można użyć wbudowanej kamery, na Androidzie trzeba pobrać aplikację do skanowania kodów QR.
Ten łatwy chleb serowy wykonany jest z miękkiego sera cheddar. Możesz zmienić smak, używając ostrego lub dojrzałego sera cheddar, a nawet pieprzu, aby uzyskać dodatkowego kopa!
Na listach u 0 osób
Gotuję
Ugotowano
Zaplanowano
Wszystkich składników: 4
Porcje:
Ser Cheddar pokruszony - 1 szklanka
Mąka - do smaku
Proszek do pieczenia - do smaku
Sól - do smaku
Porcje:
🥓
Tłuszcz
68г
🍚
Węglowodany
93г
🥩
Białko
58г
🔥
Kcal
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C). Nasmaruj tłuszczem formę do pieczenia chleba o wymiarach 8 x 4 cale.
W dużej misce wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia i sól. Mieszaj, aż ser cheddar się połączy, następnie dodaj mleko i roztopione masło i mieszaj, aż powstanie miękkie ciasto. Łyżką przełóż ciasto do przygotowanej formy.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż wykałaczka wbita w środek chleba będzie sucha, około 35-40 minut. Wyjąć z formy i ostudzić.
Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku