MealWings

Artykuły

Kontakty

Diet

NEW

Jogurt Ser

Maksym

PREMIUM

@lekting

Trudność: Łatwa

16 Porcje

2.0

1

Dodaj do planów


Jogurt Ser

Dodaj do planów


Czas przygotowania

5 min.

Porcje

16

Trudność

Nie chcesz przepisywać linku? Zeskanuj kod QR kamerą i przejdź do tej strony!

Na iOS można użyć wbudowanej kamery, na Androidzie trzeba pobrać aplikację do skanowania kodów QR.

O tym przepisie

Pyszny serek śmietankowy, który idealnie pasuje do bajgli i kanapek. Wykonanie jest bardzo proste, a możliwości są nieograniczone. Spróbuj użyć jogurtu o niskiej zawartości tłuszczu, takiego jak jogurt bałkański. Możesz łatwo eksperymentować z wieloma innymi składnikami, takimi jak posiekane oliwki, świeże zioła czy słodkie składniki.

Na listach u 0 osób

Gotuję

00%

Ugotowano

00%

Zaplanowano

00%

Lista składników

Wszystkich składników: 4

Porcje:

1.

Jogurt - 3 szklanka

2.

Mielony czosnek - 1 łyżka

3.

Pieprz - ⅕ łyżeczka

4.

Sól - do smaku

Fakty żywieniowe

Porcje:

🥓

10%

Tłuszcz

9г

🍚

53%

Węglowodany

48г

🥩

37%

Białko

33г

🔥

402

Kcal

Średnia dzienna norma

* Obliczenia makroskładników gotowego dania dla 16 porcji

Etapy przygotowania

1

Krok 1

Wyłóż sitko 2 warstwami gazy; umieścić nad dużą miską do odcieknięcia.

2

Krok 2

W średniej misce wymieszaj jogurt, czosnek, sól i pieprz.

3

Krok 3

Przelać masę jogurtową na sitko wyłożone gazą. Umieść sitko i miskę ociekową w lodówce do momentu, aż cały płyn spłynie, czyli na 1-2 dni. Od czasu do czasu opróżniaj miskę ociekową, aby móc stwierdzić, kiedy ser przestał spływać.

4

Krok 4

Włóż ser do zamkniętego pojemnika; przechowywać w lodówce do 2 tygodni.

Smacznego!

Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku

Podobne przepisy

Odkryj smak Japonii: Rice curry – proste i aromatyczne danie

Дана

1586

Kcal

60

Białko

50

Tłuszcz

216

Węglowodany

Komentarze

MealWings

Strona główna

Kontakt

Katalog przepisów


© 2025 MealWings / mealwings.com / Przepisy kulinarne | Przepisy krok po kroku ze ZDJĘCIAMI - MealWings

Wszystkie prawa zastrzeżone