@emilyozerova
Trudność: Łatwa
8 Porcje
0.0
Dodaj do planów
Dodaj do planów
Czas gotowania
40 min.
Porcje
8
Kuchnia
Ukraińska
Trudność
Nie chcesz przepisywać linku? Zeskanuj kod QR kamerą i przejdź do tej strony!
Na iOS można użyć wbudowanej kamery, na Androidzie trzeba pobrać aplikację do skanowania kodów QR.
Odkryj zachwycające połączenie soczystych, słodkich papryk, delikatnego kurczaka i kremowego serka śmietankowego. To danie stanie się wyrazistym akcentem na Twoim stole, czy to piknik, obiad, czy kolacja w gronie bliskich.
Na listach u 0 osób
Gotuję
Ugotowano
Zaplanowano
Wszystkich składników: 7
Porcje:
Słodka papryka - 8 szt.
Kurczak z grilla - ½ szt.
suszone pomidory - 200 g
Zielona cebula - 1 pęczek
Oliwa z oliwek - do smaku
Adżika - 2 łyżka
Ser topiony - 400 g
Porcje:
🥓
Tłuszcz
245г
🍚
Węglowodany
145г
🥩
Białko
56г
🔥
Kcal
Rozgrzej piekarnik do 230°C. Przekrój papryki wzdłuż na połówki, nie odcinając ogonka. Ostrożnie wyjmij nasiona. Posmaruj papryki olejem i lekko podpiecz w piekarniku, aby zmiękły, ale nie całkowicie. Pozostaw do ostygnięcia.
Napełnij połówki papryk powstałym farszem, wyrównaj i włóż do lodówki, aby trochę stężał. Podawaj papryki schłodzone lub podgrzej na grillu.
Usuń mięso z kurczaka z kości i drobno posiekaj. Posiekaj zieloną cebulkę. Wymieszaj kurczaka, cebulę, adżikę i serek śmietankowy. Dodaj cienko pokrojone suszone pomidory.
Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku