Dodaj do planów
Czas przygotowania
30 min.
Czas gotowania
40 min.
Porcje
6
Trudność
Nie chcesz przepisywać linku? Zeskanuj kod QR kamerą i przejdź do tej strony!
Na iOS można użyć wbudowanej kamery, na Androidzie trzeba pobrać aplikację do skanowania kodów QR.
Zupa jarzynowa z białą kapustą, przygotowana w powolnej kuchence
Na listach u 0 osób
Gotuję
Ugotowano
Zaplanowano
Wszystkich składników: 5
Porcje:
bulion z kurczaka - 2300 g
Słodka czerwona papryka - 50 g
Słodki zielony pieprz - 50 g
Zielone fasolki - 100 g
Pomidory - do smaku
Porcje:
🥓
Tłuszcz
12г
🍚
Węglowodany
20г
🥩
Białko
50г
🔥
Kcal
Na oleju podsmaż cebulę i marchewkę
Dodać warzywa (u mnie zamrożony „Paprykasz”: papryka, cukinia, pomidor, fasolka szparagowa),
ziemniaki
Wszystkie warzywa zalewamy bulionem z kurczaka
Doprowadzić do wrzenia
Dodaj kapustę
Wymieszać i odstawić na 20 minut w temperaturze 95⁰C,
Sól i pieprz do smaku.Podawać ze śmietaną, gotowanym jajkiem.
Papryka
Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku