Dodaj do planów
Czas przygotowania
5 min.
Czas gotowania
15 min.
Porcje
1
Trudność
Nie chcesz przepisywać linku? Zeskanuj kod QR kamerą i przejdź do tej strony!
Na iOS można użyć wbudowanej kamery, na Androidzie trzeba pobrać aplikację do skanowania kodów QR.
To przekształcalne danie przeznaczone jest na jedną porcję i przygotowywane jest według mojego pomysłu jednocześnie na jednej patelni. Ta metoda gotowania jest bardzo wygodna, ponieważ możesz dodać dowolne warzywa, które lubisz i zastąpić je tym, co masz w lodówce. Dzięki temu, że składniki są rozdzielone, wygodnie jest je później zważyć i pięknie ułożyć na naczyniu. Kolejną ważną kwestią jest to, że czas gotowania tych składników jest prawie taki sam.
Na listach u 0 osób
Gotuję
Ugotowano
Zaplanowano
Wszystkich składników: 3
Porcje:
Sardela atlantycka - 100 g
Zielone fasolki - 90 g
Sezam - 2 g
Porcje:
🥓
Tłuszcz
7г
🍚
Węglowodany
4г
🥩
Białko
22г
🔥
Kcal
Opłucz filet z łososia i usuń skórę. Jeśli gotujesz z mrożonego, musisz wcześniej rozmrozić kawałek.
Na dużym ogniu postaw małą patelnię o średnicy około 18-20 cm. Dodaj oliwę z oliwek.
Połóż kawałek łososia na środku patelni. Dodać sól i przyprawy do smaku.
Połóż mrożony szpinak po obu stronach.
Po drugiej stronie łososia dodaj fasolkę szparagową. Wlać wodę. Dusić na średnim ogniu, regularnie mieszając fasolę i szpinak, nie mieszając ich razem. Szpinak i fasolę możesz zastąpić ulubionymi warzywami.
Dodaj kilka ząbków świeżego czosnku, pokrojonych w plasterki lub przeciśniętych przez praskę czosnkową.
Smaż łososia z obu stron, obracając w razie potrzeby.
Gdy wszystkie składniki będą już prawie gotowe, dodaj sól i przyprawy do warzyw. Gotuj je, aż będą całkowicie ugotowane. Jeśli to konieczne, dodaj więcej wody.
Podawać z ulubionymi warzywami lub dodatkami. Można skropić łososia sokiem z cytryny. Danie będzie dobrze komponować się z sałatką, rzodkiewką, ogórkiem i papryką. Sezam doda Twojemu daniu wartości odżywczych i piękna.
Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku