PREMIUM
@lekting
Trudność: Łatwa
12 Porcje
5.0
1
Dodaj do planów
Dodaj do planów
Czas przygotowania
30 min.
Czas gotowania
45 min.
Porcje
12
Trudność
Nie chcesz przepisywać linku? Zeskanuj kod QR kamerą i przejdź do tej strony!
Na iOS można użyć wbudowanej kamery, na Androidzie trzeba pobrać aplikację do skanowania kodów QR.
Danie francuskie, coś pomiędzy szynką a pasztetem. Doskonała przekąska na zimno. W klasycznym przepisie do mięsa mielonego dodaje się również mleko i bułkę tartą. A surowy wędzony boczek umieszcza się w naczyniu do pieczenia. Mam wynik niskokaloryczny i bez soli. Bez utraty smaku, ale z większymi korzyściami dla diabetyków.
Na listach u 0 osób
Gotuję
Ugotowano
Zaplanowano
Wszystkich składników: 3
Porcje:
Pistacje - 50 g
Schab pieczony wędzony - 60 g
Ziarna czarnego pieprzu - 5 g
Porcje:
🥓
Tłuszcz
54г
🍚
Węglowodany
6г
🥩
Białko
17г
🔥
Kcal
Filet przepuszczamy przez maszynę do mięsa z czosnkiem. Najpierw o średnich oczkach, za drugim razem o drobnych oczkach.
Do mięsa mielonego dodać jajko mielone, dodać mieszankę ziół prowansalskich, wymieszać.
Dokładnie wymieszaj i ubij mięso mielone na białe nitki. Wyłóż dno i boki tortownicy mostkiem.
Obierz pistacje i dodaj do mielonego mięsa. Mięso mielone ułożyć na wierzchu mostka i wyrównać. Przykryj wiszącymi plasterkami mostka.
Piec w piekarniku 40-45 minut w temperaturze 190 stopni. Podawać na ciepło, pokroić na porcje.
Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku