PREMIUM
@lekting
Trudność: Łatwa
6 Porcje
0.0
Dodaj do planów
Dodaj do planów
Czas gotowania
20 min.
Porcje
6
Trudność
Nie chcesz przepisywać linku? Zeskanuj kod QR kamerą i przejdź do tej strony!
Na iOS można użyć wbudowanej kamery, na Androidzie trzeba pobrać aplikację do skanowania kodów QR.
Przygotuj truskawki na zimę ze skondensowanym mlekiem, a będziesz mieć pod ręką wspaniały deser, który wesprze Cię w chwilach złego nastroju lub stanie się „wybawieniem”, jeśli ci sami nieproszeni goście pojawią się na Twoim progu. Przepis na ten przysmak jest prosty, jak wszystko genialne! Bierzemy truskawki, robimy z nich puree (część kroimy na kawałki - dla większego efektu) i miksujemy w blenderze ze skondensowanym mlekiem. Wierzcie lub nie, ale tutaj przygotowanie deseru jest zakończone! Następnie przełóż mieszaninę do pojemników i włóż do zamrażarki. Co się dzieje? Albo lody, albo schłodzony deser truskawkowy ze skondensowanym mlekiem. I czy warto szukać dokładnej definicji tego, co jest po prostu fantastycznie pyszne!
Na listach u 0 osób
Gotuję
Ugotowano
Zaplanowano
Wszystkich składników: 2
Porcje:
Truskawka - 2 kg
Mleko skondensowane z cukrem - 300 g
Porcje:
🥓
Tłuszcz
34г
🍚
Węglowodany
318г
🥩
Białko
38г
🔥
Kcal
Przygotuj składniki. Truskawki umyć, osuszyć, rozłożyć na ręczniku papierowym i obrać. Włóż jedną trzecią jagód do miski blendera. Resztę pokroić w kostkę i umieścić w plastikowych pojemnikach przeznaczonych do zamrażania.
Do truskawek w misie blendera dodaj mleko skondensowane z puszki. Miksuj blenderem, aż mieszanina uzyska jednorodną konsystencję. Powstałe puree powinno być dość płynne.
Powstałą mieszaniną wylej kawałki truskawek w pojemnikach. Umieścić w zamrażarce. Przed jedzeniem deser należy lekko rozmrozić w temperaturze pokojowej.
Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku