Dodaj do planów
Czas gotowania
45 min.
Porcje
4
Trudność
Nie chcesz przepisywać linku? Zeskanuj kod QR kamerą i przejdź do tej strony!
Na iOS można użyć wbudowanej kamery, na Androidzie trzeba pobrać aplikację do skanowania kodów QR.
Kapusta z grzybami
Na listach u 0 osób
Gotuję
Ugotowano
Zaplanowano
Wszystkich składników: 8
Porcje:
Fasola zwyczajna - 100 g
Białe grzyby - 100 g
kapusta kiszona - 200 g
Ziemniak - 4 szt.
Cebula - 1 szt.
Biała kapusta - 200 g
Marchewka - 1 szt.
Woda - 2 l
Porcje:
🥓
Tłuszcz
2г
🍚
Węglowodany
59г
🥩
Białko
20г
🔥
Kcal
100 g fasoli zagotuj wcześniej, co zajmie około 1-1,5 godziny po ugotowaniu. Gotowość sprawdza się smakiem.
Umyj i obierz 4 ziemniaki, pokrój je w kostkę. Włóż je do dużego garnka, zalej 2,5 litra wody i gotuj przez 20 minut.
Podczas gotowania ziemniaków namocz 10 g suszonych grzybów, a następnie ugotuj je na osobnej patelni. Doprowadzić do wrzenia, odcedzić wodę, zalać czystą wodą i ponownie zagotować. Do zupy dodać posiekane grzyby i fasolę.
Po 5-7 minutach do zupy dodać 200 g posiekanej białej kapusty.
1 marchewkę i 1 cebulę pokroić w drobną kostkę, smażyć do miękkości. Dodać 200 g kiszonej kapusty i dusić razem przez 5 minut.
Do zupy dodajemy smażone warzywa i wszystko razem gotujemy jeszcze 5 minut.
Podawać na gorąco lub pozostawić do zaparzenia na kilka godzin.
Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku