Dodaj do planów
Czas przygotowania
10 min.
Czas gotowania
15 min.
Porcje
12
Trudność
Nie chcesz przepisywać linku? Zeskanuj kod QR kamerą i przejdź do tej strony!
Na iOS można użyć wbudowanej kamery, na Androidzie trzeba pobrać aplikację do skanowania kodów QR.
Delikatne ciasteczka serowe w polewie maślano-czosnkowej.
Na listach u 0 osób
Gotuję
Ugotowano
Zaplanowano
Wszystkich składników: 1
Porcje:
Ser Cheddar pokruszony - 1 szklanka
Porcje:
🥓
Tłuszcz
67г
🍚
Węglowodany
6г
🥩
Białko
46г
🔥
Kcal
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F (230 stopni C).
W dużej misce przesiej mąkę, sól i proszek do pieczenia. Posiekaj masło, aż mieszanina będzie przypominała grube okruchy. Zrób wgłębienie na środku mieszanki mąki. Dodać mleko i ser cheddar; wymieszać do połączenia. Łyżką wyłóż ciasto na nienatłuszczoną blachę do pieczenia.
Piec w nagrzanym piekarniku przez 12 do 15 minut, aż uzyska złoty kolor. Podczas gdy ciasteczka się pieczą, wymieszaj roztopione masło i posiekany czosnek. Upieczone na gorąco ciasteczka posmaruj masłem czosnkowym.
Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku