PREMIUM
@lekting
Trudność: Łatwa
16 Porcje
5.0
1
Dodaj do planów
Dodaj do planów
Czas przygotowania
20 min.
Czas gotowania
20 min.
Porcje
16
Trudność
Nie chcesz przepisywać linku? Zeskanuj kod QR kamerą i przejdź do tej strony!
Na iOS można użyć wbudowanej kamery, na Androidzie trzeba pobrać aplikację do skanowania kodów QR.
Filet z makreli marynowany w oleju sezamowym
Na listach u 0 osób
Gotuję
Ugotowano
Zaplanowano
Wszystkich składników: 6
Porcje:
Sardela atlantycka - 1230 g
Cukier granulowany - 8 g
olej sezamowy - 10 g
Ziarna czarnego pieprzu - 1 g
Liść laurowy - do smaku
Cebula - do smaku
Porcje:
🥓
Tłuszcz
94г
🍚
Węglowodany
67г
🥩
Białko
256г
🔥
Kcal
Makrelę umyć i osuszyć
Przetwarzamy go na filety do marynowania, kości (na rosół) i ozdoby (na kotlety).
Wytnij z kości
Posyp mielonymi przyprawami (trzy papryki, nasiona kopru, ziele angielskie, goździki, kolendra), liśćmi laurowymi na zewnątrz
Skropić oliwą i ułożyć na wierzchu filet
Znów wysyłamy przyprawy i lawrushkę
Pod folią w lodówce na noc
Rozcieńczyć ocet 9% wodą 1:3 i zalać rybę na kilka godzin, aż będzie gotowa
Zostawiamy jeszcze na kilka godzin lub na całą noc
Można dodać cebulę
Przepuszczamy przyprawy przez młyn
Część zamrażam w pojemniku
Podawane z ziemniakami, cebulą i awokado
Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku