MealWings

Artykuły

Kontakty

Diet

NEW

Łosoś duszony ze szpinakiem

Maksym

PREMIUM

@lekting

Trudność: Łatwa

1 Porcje

5.0

1

Dodaj do planów


Łosoś duszony ze szpinakiem

Dodaj do planów


Czas przygotowania

5 min.

Czas gotowania

15 min.

Porcje

1

Trudność

Nie chcesz przepisywać linku? Zeskanuj kod QR kamerą i przejdź do tej strony!

Na iOS można użyć wbudowanej kamery, na Androidzie trzeba pobrać aplikację do skanowania kodów QR.

O tym przepisie

To przekształcalne danie przeznaczone jest na jedną porcję i przygotowywane jest według mojego pomysłu jednocześnie na jednej patelni. Ta metoda gotowania jest bardzo wygodna, ponieważ możesz dodać dowolne warzywa, które lubisz i zastąpić je tym, co masz w lodówce. Dzięki temu, że składniki są rozdzielone, wygodnie jest je później zważyć i pięknie ułożyć na naczyniu. Kolejną ważną kwestią jest to, że czas gotowania tych składników jest prawie taki sam.

Na listach u 0 osób

Gotuję

00%

Ugotowano

00%

Zaplanowano

00%

Lista składników

Wszystkich składników: 3

Porcje:

1.

Sardela atlantycka - 100 g

2.

Zielone fasolki - 90 g

3.

Sezam - 2 g

Fakty żywieniowe

Porcje:

🥓

21%

Tłuszcz

7г

🍚

12%

Węglowodany

4г

🥩

67%

Białko

22г

🔥

168

Kcal

Średnia dzienna norma

* Obliczenia makroskładników gotowego dania dla 1 porcji

Etapy przygotowania

1

Krok 1

Opłucz filet z łososia i usuń skórę. Jeśli gotujesz z mrożonego, musisz wcześniej rozmrozić kawałek.

2

Krok 2

Na dużym ogniu postaw małą patelnię o średnicy około 18-20 cm. Dodaj oliwę z oliwek.

3

Krok 3

Połóż kawałek łososia na środku patelni. Dodać sól i przyprawy do smaku.

4

Krok 4

Połóż mrożony szpinak po obu stronach.

5

Krok 5

Po drugiej stronie łososia dodaj fasolkę szparagową. Wlać wodę. Dusić na średnim ogniu, regularnie mieszając fasolę i szpinak, nie mieszając ich razem. Szpinak i fasolę możesz zastąpić ulubionymi warzywami.

6

Krok 6

Dodaj kilka ząbków świeżego czosnku, pokrojonych w plasterki lub przeciśniętych przez praskę czosnkową.

Dodaj kilka ząbków świeżego czosnku, pokrojonych w plasterki lub przeciśniętych przez praskę czosnkową.
7

Krok 7

Smaż łososia z obu stron, obracając w razie potrzeby.

8

Krok 8

Gdy wszystkie składniki będą już prawie gotowe, dodaj sól i przyprawy do warzyw. Gotuj je, aż będą całkowicie ugotowane. Jeśli to konieczne, dodaj więcej wody.

9

Krok 9

Podawać z ulubionymi warzywami lub dodatkami. Można skropić łososia sokiem z cytryny. Danie będzie dobrze komponować się z sałatką, rzodkiewką, ogórkiem i papryką. Sezam doda Twojemu daniu wartości odżywczych i piękna.

Podawać z ulubionymi warzywami lub dodatkami.
Można skropić łososia sokiem z cytryny. Danie będzie dobrze komponować się z sałatką, rzodkiewką, ogórkiem i papryką. Sezam doda Twojemu daniu wartości odżywczych i piękna.

Smacznego!

Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku

Podobne przepisy

Odkryj smak Japonii: Rice curry – proste i aromatyczne danie

Дана

1586

Kcal

60

Białko

50

Tłuszcz

216

Węglowodany

Komentarze

MealWings

Strona główna

Kontakt

Katalog przepisów


© 2025 MealWings / mealwings.com / Przepisy kulinarne | Przepisy krok po kroku ze ZDJĘCIAMI - MealWings

Wszystkie prawa zastrzeżone