MealWings

Artykuły

Diet

NEW

Terrina z indyka z pistacjami à la francuska

Maksym

PREMIUM

@lekting

Trudność: Łatwy

12 Porcje

5.0

1

Terrina z indyka z pistacjami à la francuska

Czas przygotowania

30 min.

Czas gotowania

45 min.

Porcje

12

Trudność

Nie chcesz przepisywać linku? Zeskanuj kod QR aparatem, a znajdziesz się na tej stronie!

Nie chcesz przepisywać linku? Zeskanuj kod QR aparatem, a znajdziesz się na tej stronie!

Na iOS możesz użyć wbudowanego aparatu, na Androidzie musisz pobrać aplikację do skanowania kodów QR.

O przepisie

Danie francuskie, coś pomiędzy szynką a pasztetem. Doskonała przekąska na zimno. W klasycznym przepisie do mięsa mielonego dodaje się również mleko i bułkę tartą. A surowy wędzony boczek umieszcza się w naczyniu do pieczenia. Mam wynik niskokaloryczny i bez soli. Bez utraty smaku, ale z większymi korzyściami dla diabetyków.

Lista składników

Łącznie składników: 3

Porcje:

1.

Pistacje - 50 g

2.

Schab pieczony wędzony - 60 g

3.

Ziarna czarnego pieprzu - 5 g

Fakty żywieniowe

Porcje:

🥓

70%

Tłuszcz

54г

🍚

8%

Węglowodany

6г

🥩

22%

Białko

17г

🔥

576

Kcal

Dzienne wartości

* Obliczenia makroskładników gotowego dania dla 12 porcji

Kroki przygotowania

1

Krok 1

Filet przepuszczamy przez maszynę do mięsa z czosnkiem. Najpierw o średnich oczkach, za drugim razem o drobnych oczkach.

Filet przepuszczamy przez maszynę do mięsa z czosnkiem. Najpierw o średnich oczkach, za drugim razem o drobnych oczkach.
2

Krok 2

Do mięsa mielonego dodać jajko mielone, dodać mieszankę ziół prowansalskich, wymieszać.

Do mięsa mielonego dodać jajko mielone, dodać mieszankę ziół prowansalskich, wymieszać.
3

Krok 3

Dokładnie wymieszaj i ubij mięso mielone na białe nitki. Wyłóż dno i boki tortownicy mostkiem.

Dokładnie wymieszaj i ubij mięso mielone na białe nitki. Wyłóż dno i boki tortownicy mostkiem.
4

Krok 4

Obierz pistacje i dodaj do mielonego mięsa. Mięso mielone ułożyć na wierzchu mostka i wyrównać. Przykryj wiszącymi plasterkami mostka.

Obierz pistacje i dodaj do mielonego mięsa. Mięso mielone ułożyć na wierzchu mostka i wyrównać. Przykryj wiszącymi plasterkami mostka.
5

Krok 5

Piec w piekarniku 40-45 minut w temperaturze 190 stopni. Podawać na ciepło, pokroić na porcje.

Smacznego!

Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku

Podobne przepisy

Wermiszel z kurczakiem i warzywami na patelni

Дарина Сіліна

1450

Kcal

38

Białko

77

Tłuszcz

151

Węglowodany

Komentarze

MealWings

Strona główna

Kontakt

Katalog przepisów


© 2025 MealWings / mealwings.com / Przepisy kulinarne | Przepisy kulinarne krok po kroku ze ZDJĘCIAMI - MealWings

Wszystkie prawa zastrzeżone