@danakire
Trudność: Łatwa
4 Porcje
0.0
Dodaj do planów
Dodaj do planów
Czas gotowania
40 min.
Porcje
4
Kuchnia
Rosyjska
Trudność
Nie chcesz przepisywać linku? Zeskanuj kod QR kamerą i przejdź do tej strony!
Na iOS można użyć wbudowanej kamery, na Androidzie trzeba pobrać aplikację do skanowania kodów QR.
Zapomnij o tradycyjnej sałatce Olivier z kiełbasą! Odkryj nową gastronomiczną symfonię z wędzonym indykiem. Ta sałatka, podana w szklankach, stanie się prawdziwą ozdobą stołu i zachwyci Twoich gości. Aromat wędzonego indyka doda daniu pikanterii i nasycenia, czyniąc je niezapomnianym.
Na listach u 0 osób
Gotuję
Ugotowano
Zaplanowano
Wszystkich składników: 9
Porcje:
Wędzony indyk - 250 g
Zielony groszek - 200 g
Tatry - 2 szt.
Ogórki konserwowe - 3 szt.
jajko - 2 szt.
Pietruszka - 2 pęczek
Sól - do smaku
Sałatka Meridian Słoneczne wodorosty z warzywami w majonezie - 5 łyżka
Musztarda - 1 łyżka
Porcje:
🥓
Tłuszcz
23г
🍚
Węglowodany
66г
🥩
Białko
52г
🔥
Kcal
Zawiń ziemniaki w mundurki i podaruj im odświeżającą kąpiel w osolonej wodzie, a następnie obierz je z ubrania i ostudź. Jajka ugotuj na twardo, od razu zanurz w lodowatej wodzie, aby łatwo uwolnić od skorupki. Majonez i musztardę połącz w magicznym tańcu, a płyn z puszki z groszkiem puść wolno.
Przygotuj noże do walki i zamień indyka, ziemniaki, jajka i ogórki w schludne, identyczne kostki.
Do 4 przygotowanych szklanek wyłóż malownicze warstwy: zacznij od ziemniaków, hojnie smarując je sosem majonezowym. Następnie dodaj zielony groszek, jajka, ogórki konserwowe i, oczywiście, aromatycznego indyka. Po każdej warstwie nie zapomnij dodać po łyżeczce sosu, aby każdy składnik przesiąknął magią.
Udekoruj każdy kieliszek świeżymi liśćmi pietruszki, niczym zielonymi brylantami. Przed podaniem zostaw sałatkę w lodówce, aby wszystkie smaki mogły się dobrze zaprzyjaźnić i w pełni rozwinąć.
Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku