Dodaj do planów
Czas przygotowania
10 min.
Czas gotowania
20 min.
Porcje
4
Trudność
Nie chcesz przepisywać linku? Zeskanuj kod QR kamerą i przejdź do tej strony!
Na iOS można użyć wbudowanej kamery, na Androidzie trzeba pobrać aplikację do skanowania kodów QR.
Pachnąca cheremsha z grzybami i dynią
Na listach u 0 osób
Gotuję
Ugotowano
Zaplanowano
Wszystkich składników: 5
Porcje:
Dynia - 388 g
Czeremsza - 319 g
Olej kokosowy - 10 g
Grzyby - do smaku
Dynia - do smaku
Porcje:
🥓
Tłuszcz
12г
🍚
Węglowodany
64г
🥩
Białko
16г
🔥
Kcal
Myjemy grzyby, dynię i cheremszę. Grzyby pokroić na pół, dynię w cienkie paski (wygodnie jest to zrobić za pomocą obieraczki do warzyw).
Pieczarki lekko podsmaż na 10 g oleju
Dodaj cheremshi, gotuj na dużym ogniu przez 3 minuty, zmniejsz ogień i gotuj przez 3-7 minut (aż cheremshi będzie miękkie)
Dodać dynię, wymieszać, polać sosem sojowym. Gotuj 3 minuty na ogniu bez przykrycia, następnie 3-7 minut na średnim ogniu, aż dynia będzie miękka.
Wyłączamy, zostawiamy pod pokrywką na 10 minut – gotowe!
Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku