MealWings

Artykuły

Diet

NEW

Roladki z lawasza z różnymi nadzieniami

Дана

@danakire

Trudność: Łatwy

4 Porcje

0.0

Roladki z lawasza z różnymi nadzieniami

Czas przygotowania

40 min.

Czas gotowania

50 min.

Porcje

4

Kuchnia

Rosyjska

Trudność

Kategorie

  • Przekąski

Nie chcesz przepisywać linku? Zeskanuj kod QR aparatem, a znajdziesz się na tej stronie!

Nie chcesz przepisywać linku? Zeskanuj kod QR aparatem, a znajdziesz się na tej stronie!

Na iOS możesz użyć wbudowanego aparatu, na Androidzie musisz pobrać aplikację do skanowania kodów QR.

O przepisie

Zwykły chleb pita może posłużyć do przygotowania smacznych i oryginalnych roladek. W tym przepisie proponowane są dwie opcje nadzienia: grzybowe i twarogowe. Jednak do wypełnienia roladek można użyć dowolnych produktów. Najważniejsze, aby dobrze się ze sobą komponowały. Najlepiej użyć świeżego chleba pita, wtedy nie będzie pękać ani się kruszyć. Do nadzienia nadaje się każdy ser, zarówno twardy, jak i miękki.

роллы в лавашезакуски с хлебом или лавашемзакускисезон зеленизакуски на новый годперекуспростогорячие закускиновый годвпечатляющий рецептесть распространенные аллергеныхолодные закуски

Lista składników

Łącznie składników: 15

Porcje:

1.

Twarożek 2% - 100 g

2.

Twardy ser - 100 g

3.

Śmietana 33% - 100 g

4.

Koperek - 20 g

5.

Sól - do smaku

6.

Twardy ser - 50 g

7.

Pieczarki mini - 60 g

8.

Pietruszka - 20 g

9.

Cebula 2 szt. - 80 g

10.

Olej roślinny 2 łyżki. l. - 17 g

11.

Zmielony czarny pieprz - do smaku

12.

Sól - do smaku

13.

Mieszanka sałat - do smaku

14.

Ser topiony - 100 g

Dla sos:

1.

majonez - 100 g

Fakty żywieniowe

Porcje:

🥓

49%

Tłuszcz

193г

🍚

25%

Węglowodany

99г

🥩

25%

Białko

99г

🔥

2339

Kcal

Dzienne wartości

* Obliczenia makroskładników gotowego dania dla 4 porcje

Kroki przygotowania

1

Krok 1

Opłucz zieleninę wodą i osusz ręcznikami papierowymi. Umyj pieczarki, odetnij ciemne plamy i poczerniałą podstawę nóżki, osusz. Umyj cebulę i obierz z łupin.

2

Krok 2

Zetrzyj ser na średnich oczkach i przełóż go do miski.

3

Krok 3

Drobno posiekaj koperek i dodaj go do sera.

4

Krok 4

Dodaj twaróg do pozostałych składników.

5

Krok 5

Dodaj śmietanę.

6

Krok 6

Posól do smaku i dokładnie wymieszaj farsz, aż będzie jednolity.

7

Krok 7

Rozsmaruj przygotowany farsz na jednym placku lawaszu. Ostrożnie zwiń go w rulon. Ułóż rulon na blasze wyłożonej papierem do pieczenia lub matą teflonową. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180℃ na 7-10 minut, następnie wyjmij i pozwól ostygnąć.

8

Krok 8

Pieczarki pokrój w małe plasterki na drugi farsz.

9

Krok 9

Posiekaj cebulę w drobną kostkę.

10

Krok 10

Wlej olej roślinny na patelnię i postaw ją na ogniu.

11

Krok 11

Wrzuć cebulę na patelnię i smaż, aż będzie szklista.

12

Krok 12

Dodaj grzyby do cebuli i smaż, aż cała płynność wyparuje. Mieszaj ciągle, aby składniki się nie przypaliły i zachowały swój smak.

13

Krok 13

Posól i popieprz do smaku. Zdejmij patelnię z ognia.

14

Krok 14

Drobno posiekaj natkę pietruszki i dodaj ją do cebuli i grzybów.

15

Krok 15

Zetrzyj ser na średnich oczkach.

16

Krok 16

Przełóż do czystej miski podsmażone grzyby z cebulą, ser i natkę pietruszki. Dodaj ser topiony i majonez. Wszystko dokładnie wymieszaj.

17

Krok 17

Rozsmaruj nadzienie na drugim placku lawasz. Zwiń go w ciasny rulon, upiecz w piekarniku, usmaż na patelni lub pokrój od razu po przygotowaniu.

18

Krok 18

Pokrój roladki z lawaszu na porcje. Ułóż liście sałaty na talerzu. Nałóż na nie roladki i podawaj.

Smacznego!

Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku

Podobne przepisy

Marynowane pomidory z octem na zimę

Дарина Сіліна

2137

Kcal

45

Białko

36

Tłuszcz

453

Węglowodany

Komentarze

MealWings

Strona główna

Kontakt

Katalog przepisów


© 2025 MealWings / mealwings.com / Przepisy kulinarne | Przepisy kulinarne krok po kroku ze ZDJĘCIAMI - MealWings

Wszystkie prawa zastrzeżone