MealWings

Artykuły

Diet

NEW

Zielone masło ziołowe

Дана

@danakire

Trudność: Łatwa

2 Porcje

0.0

Zielone masło ziołowe

Czas przygotowania

10 min.

Czas gotowania

10 min.

Porcje

2

Kuchnia

Europejska

Trudność

Kategorie

  • Przekąski

Nie chcesz przepisywać linku? Zeskanuj kod QR kamerą i przejdziesz na tę stronę!

Nie chcesz przepisywać linku? Zeskanuj kod QR kamerą i przejdziesz na tę stronę!

Na iOS można użyć wbudowanej kamery, na Androidzie trzeba pobrać aplikację do skanowania kodów QR.

O tym przepisie

Przygotuj niezwykle aromatyczne i smaczne zielone masło z pietruszką, które będzie doskonałą alternatywą dla zwykłego masła kanapkowego. Możesz eksperymentować z innymi ziołami, takimi jak rozmaryn, rukola czy bazylia, aby nadać masłu nowe odcienie smaku. Aby uzyskać jednolitą konsystencję, zmiksuj zioła w blenderze, ale jeśli wolisz bardziej rustykalną wersję, wystarczy bardzo drobno posiekać zioła i wymieszać je z miękkim masłem. Pamiętaj, że to masło nie jest przeznaczone do długiego przechowywania, dlatego najlepiej przygotowywać je w małych porcjach, aby zawsze cieszyć się świeżym smakiem.

простосезон зелениза 10 минутесть распространенные аллергенысоусы и маринадывпечатляющий рецептполезные рецептызакускинамазкиЛучшие рецепты от редакцииздоровое питание

Lista składników

Wszystkich składników: 7

Porcje:

1.

Zielona cebula - 16.5 g

2.

Pietruszka - 6.6 g

3.

Koperek - 5 g

4.

Masło 82,5% - 90 g

5.

Koperek - do smaku

6.

Zielona cebula - do smaku

7.

chleb żytni - do smaku

Fakty o wartościach odżywczych

Porcje:

🥓

48%

Tłuszcz

78г

🍚

43%

Węglowodany

71г

🥩

9%

Białko

15г

🔥

1038

Kcal

Średnia dzienna norma

* Obliczenia makroskładników gotowego dania dla 2 porcje

Kroki przygotowania

1

Krok 1

Przygotuj wszystkie składniki: dokładnie umyj szczypiorek, natkę pietruszki i koperek, a następnie osusz je ręcznikami papierowymi. Wcześniej wyjmij masło z lodówki, aby zmiękło i stało się plastyczne.

2

Krok 2

Ostrożnie oddziel delikatne listki kopru i pietruszki od twardych łodyg.

3

Krok 3

Bardzo drobno posiekaj przygotowaną zieloną cebulkę, koperek i natkę pietruszki, aby zioła równomiernie rozprowadziły się w oleju.

4

Krok 4

Połącz posiekaną zieleninę z miękkim masłem, dokładnie mieszając, aż do uzyskania jednolitej masy.

5

Krok 5

Rozłóż aromatyczne zielone masło na folii spożywczej i ostrożnie uformuj z niego wałek. Włóż masło do lodówki na co najmniej 30 minut, aby stwardniało i uzyskało odpowiednią konsystencję.

6

Krok 6

Podawaj wyborne zielone masło ziołowe z kromkami świeżego chleba żytniego, delektując się jego delikatnym smakiem i aromatem.

Smacznego!

Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku

Podobne przepisy

Kulki serowo-twarogowe

Эмилия

10707

Kcal

209

Białko

1077

Tłuszcz

151

Węglowodany

Komentarze

MealWings

Strona główna

Kontakt

Katalog przepisów


© 2025 MealWings / mealwings.com / Przepisy kulinarne | Przepisy kulinarne krok po kroku ze ZDJĘCIAMI - MealWings

Wszystkie prawa zastrzeżone