PREMIUM
@lekting
Trudność: Łatwa
1 Porcje
0.0
Dodaj do planów
Dodaj do planów
Czas przygotowania
20 min.
Czas gotowania
4 godz.
Porcje
1
Trudność
Nie chcesz przepisywać linku? Zeskanuj kod QR kamerą i przejdź do tej strony!
Na iOS można użyć wbudowanej kamery, na Androidzie trzeba pobrać aplikację do skanowania kodów QR.
Mus z wątroby dorsza z kawiorem porto
Na listach u 0 osób
Gotuję
Ugotowano
Zaplanowano
Wszystkich składników: 7
Porcje:
Dorsz w puszkach (wątroba) - 100 g
Krem 33% (klasyczny) - 50 g
Jadalna żelatyna - 16 g
Rosół rybny - 50 g
Porto - 100 g
Agar agar - 1 g
Rafinowany olej roślinny - 100 g
Porcje:
🥓
Tłuszcz
181г
🍚
Węglowodany
16г
🥩
Białko
20г
🔥
Kcal
Przygotowanie musu. Wątróbkę dorsza, śmietanę, żelatynę i bulion umieścić w blenderze i dokładnie ubić. Następnie przetrzyj powstałą mieszaninę przez sito i wlej do formy. Wstawić do lodówki na 3-4 godziny.
Gotowanie kawioru. Port dwukrotnie odparować, wymieszać z agatem i kropla po kropli do zimnego oleju roślinnego. Ostrożnie wyjmij powstałe jajka ze szklanki łyżeczką.
Okres pełnienia obowiązków. Wyjmij mus z formy i połóż go na kromce chleba Borodino o odpowiednim kształcie. Wierzch możesz udekorować chipsami ziemniaczanymi lub po prostu ziołami. Udekoruj plasterkami pomarańczy i pomidora, a na koniec dodaj kawior z wina porto. Smacznego!
Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku