MealWings

Artykuły

Kontakty

Diet

NEW

Bułeczki z serem z polewą śmietanową

Maksym

PREMIUM

@lekting

Trudność: Średnia

12 Porcje

0.0

Dodaj do planów


Bułeczki z serem z polewą śmietanową

Dodaj do planów


Czas przygotowania

1 godz.

Czas gotowania

45 min.

Porcje

12

Trudność

Nie chcesz przepisywać linku? Zeskanuj kod QR kamerą i przejdź do tej strony!

Na iOS można użyć wbudowanej kamery, na Androidzie trzeba pobrać aplikację do skanowania kodów QR.

O tym przepisie

Serniki z nadzieniem śmietanowym, które często przygotowuje się w południowych regionach Rosji, można nazwać naszą odpowiedzią na słynne Cinnabons. Oczywiście jest różnica, przynajmniej w nadzieniu, bo w naszym przypadku w cieście zawijamy masę twarogową z rodzynkami i jajkami. Oznacza to, że w istocie są to nadal nasze rodzime serniki. Sposób ich przygotowania jest jednak podobny do tego, jaki stosuje się w przypadku cynamonu: ciasto formujemy w wałek, a następnie kroimy w duże plastry. Cóż, na koniec gotowe serniki pokrywane są nadzieniem z kwaśnej śmietany, co znowu niejasno przypomina końcowy etap przygotowywania bułek cynamonowych, które są obficie pokryte polewą serową. Przygotuj się i upewnij się, że nasza wersja nie jest gorsza od zagranicznej. Będzie smacznie i aromatycznie! Ciasto na nasz przepis znajdziecie pod linkiem https://www.gastronom.ru/recipe/19223/drozhzhevoe-sdobnoe-oparnoe-testo!

Na listach u 0 osób

Gotuję

00%

Ugotowano

00%

Zaplanowano

00%

Lista składników

Wszystkich składników: 6

Porcje:

1.

Bogate ciasto drożdżowe biszkoptowe - 800 g

2.

Tłusty twarożek - 300 g

3.

Bardzo świeża śmietana - 350 g

4.

jajko - 1 szt.

5.

Cukier - ½ szklanka

6.

Rodzynki i/lub owoce kandyzowane - 80 g

Fakty żywieniowe

Porcje:

🥓

20%

Tłuszcz

184г

🍚

63%

Węglowodany

570г

🥩

16%

Białko

146г

🔥

4512

Kcal

Średnia dzienna norma

* Obliczenia makroskładników gotowego dania dla 12 porcji

Etapy przygotowania

1

Krok 1

Rodzynki do nadzienia serników namoczyć w gorącej wodzie na 25 minut. Twarożek przełożyć na durszlak wyłożony gazą, docisnąć mocno, odstawić na 1 godzinę. Następnie przetrzeć twarożek przez sito, wymieszać z ubitym jajkiem z cukrem. Rodzynki osusz i dodaj do twarogu. Jeśli używasz owoców kandyzowanych, drobno je posiekaj i również dodaj do twarogu.

2

Krok 2

Ciasto na serniki rozwałkować na posypanym mąką blacie na 2 prostokątne warstwy o grubości 0,5–0,8 cm. Rozłóż nadzienie równą warstwą na całej powierzchni każdej warstwy. Zwiń warstwy w ruloniki.

3

Krok 3

Każdą bułkę pokroić w koła o grubości 2-3 cm, ułożyć je na blasze do pieczenia w pewnej odległości od siebie. Piec w piekarniku nagrzanym do 190°C na złoty kolor, 20–25 minut.

4

Krok 4

Ubij śmietanę trzepaczką, aż będzie puszysta. Można dodać odrobinę cukru lub cukru pudru. Gotowe serniki gorące włóż do rondla i od razu zalej śmietaną. Przykryć pokrywką lub folią.

Smacznego!

Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku

Podobne przepisy

Ostry zupa rybna z pomidorami: rozgrzewający smak zimy

Эмилия

1278

Kcal

109

Białko

42

Tłuszcz

121

Węglowodany

Komentarze

MealWings

Strona główna

Kontakt

Katalog przepisów


© 2025 MealWings / mealwings.com / Przepisy kulinarne | Przepisy krok po kroku ze ZDJĘCIAMI - MealWings

Wszystkie prawa zastrzeżone