Czas gotowania
30 min.
Porcje
1
Trudność
Nie chcesz przepisywać linku? Zeskanuj kod QR kamerą i przejdziesz na tę stronę!
Na iOS można użyć wbudowanej kamery, na Androidzie trzeba pobrać aplikację do skanowania kodów QR.
Pięknie zapakowany syrop cukrowy będzie doskonałym prezentem na każdą okazję. A w dni powszednie wystarczy maczać nim babeczki, pierniki i biszkopty. Dodaj do napojów i przygotuj z niego koktajle bezalkoholowe
Wszystkich składników: 2
Porcje:
Cukier granulowany - 200 g
Woda - 200 ml
Porcje:
🥓
Tłuszcz
0г
🍚
Węglowodany
199г
🥩
Białko
0г
🔥
Kcal
W rondelku wymieszaj szklankę wody i szklankę cukru. Doprowadź do wrzenia na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, aby rozpuścić cukier. Dodaj poniższe aromaty, przykryj i zdejmij z ognia. Pozwól parzyć przez 30 minut. Syrop przecedzić do czystej, przygotowanej butelki i przechowywać w lodówce.
Syrop z pomarańczami i żurawiną. Do syropu bazowego dodać skórkę z 1 pomarańczy pokrojonej w długie paski i ćwierć szklanki świeżej lub mrożonej żurawiny.
Syrop z limonką i miętą. Do syropu bazowego dodać skórkę z 2 limonek pokrojoną w długie paski i 3 gałązki mięty.
Syrop z zieloną herbatą i miodem. Do syropu bazowego dodaj 2 torebki zielonej herbaty. Tuż przed odcedzeniem syropu wlać 1 łyżkę. l. pomarańczowy miód.
Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku