MealWings

Artykuły

Kontakty

Diet

NEW

Szarlotka z bułki

Maksym

PREMIUM

@lekting

Trudność: Łatwa

6 Porcje

3.0

1

Dodaj do planów


Szarlotka z bułki

Dodaj do planów


Czas przygotowania

1 godz. 10 min.

Czas gotowania

1 godz.

Porcje

6

Trudność

Nie chcesz przepisywać linku? Zeskanuj kod QR kamerą i przejdź do tej strony!

Na iOS można użyć wbudowanej kamery, na Androidzie trzeba pobrać aplikację do skanowania kodów QR.

O tym przepisie

Na stronie jest mnóstwo mącznych Charlotte. Proponuję z bochenka. Rezultatem jest Charlotte: smaczna, lekko słodka, nasączona nadzieniem! Gotuję go już drugi raz z przyjemnością! Zjada szybko!

Na listach u 0 osób

Gotuję

00%

Ugotowano

00%

Zaplanowano

00%

Lista składników

Wszystkich składników: 4

Porcje:

1.

Bochenek Nareznoy - 220 g

2.

Mleko 3,2% (pasteryzowane) - 350 g

3.

Cukier granulowany - 10 g

4.

Cynamon - 10 g

Fakty żywieniowe

Porcje:

🥓

9%

Tłuszcz

18г

🍚

76%

Węglowodany

146г

🥩

14%

Białko

27г

🔥

850

Kcal

Średnia dzienna norma

* Obliczenia makroskładników gotowego dania dla 6 porcji

Etapy przygotowania

1

Krok 1

Nie używaj świeżego bochenka, odstaw na jeden dzień. Pokroić na plastikowe kawałki o grubości 1-1,2 cm, odciąć górę od krawędzi i, jeśli to konieczne, spód bochenka. Plastik podziel na 3-4 części, nie więcej. Do zrobienia formy 21*15 potrzebny był bochenek chleba.

Nie używaj świeżego bochenka, odstaw na jeden dzień. Pokroić na plastikowe kawałki o grubości 1-1,2 cm, odciąć górę od krawędzi i, jeśli to konieczne, spód bochenka. Plastik podziel na 3-4 części, nie więcej. Do zrobienia formy 21*15 potrzebny był bochenek chleba.
2

Krok 2

Przygotuj nadzienie. W głębokiej misce ubij jajka widelcem, aż będą gładkie. Dodać mleko i ponownie wymieszać.

Przygotuj nadzienie. W głębokiej misce ubij jajka widelcem, aż będą gładkie. Dodać mleko i ponownie wymieszać.
3

Krok 3

Na koniec posiekaj jabłka, aby nie miały czasu ściemnieć. Lepiej brać różne i na pewno słodkie. Usuń rdzeń, obierz i pokrój w plasterki.

Na koniec posiekaj jabłka, aby nie miały czasu ściemnieć. Lepiej brać różne i na pewno słodkie. Usuń rdzeń, obierz i pokrój w plasterki.
4

Krok 4

Włącz piekarnik, aby nagrzał się do 180 stopni. Dobrze natłuść formę. olej Zanurzając każdy kawałek w nadzieniu, układamy je szczelnie na dnie formy, a następnie na bokach.

Włącz piekarnik, aby nagrzał się do 180 stopni. Dobrze natłuść formę. olej Zanurzając każdy kawałek w nadzieniu, układamy je szczelnie na dnie formy, a następnie na bokach.
5

Krok 5

Posyp ciasto 1 łyżeczką. cynamon i 1 łyżeczka. Sahara. W razie potrzeby zamiast cukru można użyć słodzika, dodając go do nadzienia.

Posyp ciasto 1 łyżeczką. cynamon i 1 łyżeczka. Sahara. W razie potrzeby zamiast cukru można użyć słodzika, dodając go do nadzienia.
6

Krok 6

Układać ciasno w miarę plastyczności jabłek. Posyp ponownie 1 godzinę. l. cynamon i 1 łyżeczka. Sahara.

Układać ciasno w miarę plastyczności jabłek. Posyp ponownie 1 godzinę. l. cynamon i 1 łyżeczka. Sahara.
7

Krok 7

Przykryj wierzch Charlotte kawałkami bochenka, maczając je również w nadzieniu. Pozostałym nadzieniem posmaruj wierzch przykrytego bochenka jabłek i włóż do piekarnika na 45-50 minut. Piekłam na 2 poziomie (wierzch ciasta okazał się być w środku w piekarniku). Niech lekko ostygnie. Będzie jeszcze bardziej złocisty. Smacznego!

Przykryj wierzch Charlotte kawałkami bochenka, maczając je również w nadzieniu. Pozostałym nadzieniem posmaruj wierzch przykrytego bochenka jabłek i włóż do piekarnika na 45-50 minut. Piekłam na 2 poziomie (wierzch ciasta okazał się być w środku w piekarniku). Niech lekko ostygnie. Będzie jeszcze bardziej złocisty. Smacznego!

Smacznego!

Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku

Podobne przepisy

Odkryj smak Japonii: Rice curry – proste i aromatyczne danie

Дана

1586

Kcal

60

Białko

50

Tłuszcz

216

Węglowodany

Komentarze

MealWings

Strona główna

Kontakt

Katalog przepisów


© 2025 MealWings / mealwings.com / Przepisy kulinarne | Przepisy krok po kroku ze ZDJĘCIAMI - MealWings

Wszystkie prawa zastrzeżone