MealWings

Artykuły

Kontakty

Diet

NEW

Kanapka „Reuben”

Maksym

PREMIUM

@lekting

Trudność: Łatwa

4 Porcje

5.0

1

Dodaj do planów


Kanapka „Reuben”

Dodaj do planów


Czas przygotowania

15 min.

Czas gotowania

10 min.

Porcje

4

Trudność

Nie chcesz przepisywać linku? Zeskanuj kod QR kamerą i przejdź do tej strony!

Na iOS można użyć wbudowanej kamery, na Androidzie trzeba pobrać aplikację do skanowania kodów QR.

O tym przepisie

Kultowa kanapka w tradycyjny sposób – nieodparta mieszanka peklowanej wołowiny, kiszonej kapusty, sera i sosu – lub jeśli wolisz, wybierz pastrami

СніданокЗакуска

Na listach u 0 osób

Gotuję

00%

Ugotowano

00%

Zaplanowano

00%

Lista składników

Wszystkich składników: 12

Porcje:

1.

Peklowana wołowina - 8 kawałek

2.

Ser Gruyère - 100 kawałek

3.

Masło - 4 łyżka

4.

Chleb żytnio-pszenny - 8 kawałek

5.

kapusta kiszona - 75 g

Dla sosu:

1.

Majonez lekki - 100 g

2.

Kwaśna śmietana - 2 łyżka

3.

Cebula - 1 szt.

4.

Pietruszka - 2 łyżka

5.

Ogórek konserwowy - 2 łyżka

6.

Musztarda chrzanowa - 0.3 łyżka

7.

Sok cytrynowy - 0.3 g

Fakty żywieniowe

Porcje:

🥓

53%

Tłuszcz

578г

🍚

6%

Węglowodany

66г

🥩

41%

Białko

442г

🔥

7357

Kcal

Średnia dzienna norma

* Obliczenia makroskładników gotowego dania dla 4 porcji

Etapy przygotowania

1

Krok 1

Wszystkie składniki majonezu oprócz soku z cytryny wymieszaj w misce. Doprawić do smaku sokiem z cytryny, solą i pieprzem.

2

Krok 2

Rozgrzej grill do maksimum. Blachę do pieczenia wyłóż papierem pergaminowym i ułóż na niej peklowaną wołowinę w czterech stosach, następnie posyp serem i grilluj, aż się roztopi i zarumieni.

3

Krok 3

Posmaruj obie strony wszystkich kromek chleba masłem. Rozgrzej patelnię na średnim ogniu i smaż kromki chleba z obu stron na złoty kolor. Posmaruj obficie majonezem po jednej stronie każdej kromki chleba. Na wierzchu ułóż cztery plasterki peklowanej wołowiny z serem i kapustą kiszoną, majonezem do góry, a następnie połóż pozostałe kromki chleba, majonezem do dołu. Zabezpiecz patykami koktajlowymi, a następnie przekrój na pół i podawaj.

Smacznego!

Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku

Podobne przepisy

Smażone pierogi z twarogiem: Apetyczna przemiana klasyki

Дана

3073

Kcal

165

Białko

152

Tłuszcz

267

Węglowodany

Komentarze

MealWings

Strona główna

Kontakt

Katalog przepisów


© 2025 MealWings / mealwings.com / Przepisy kulinarne | Przepisy krok po kroku ze ZDJĘCIAMI - MealWings

Wszystkie prawa zastrzeżone