Dodaj do planów
Czas przygotowania
15 min.
Czas gotowania
10 min.
Porcje
4
Trudność
Nie chcesz przepisywać linku? Zeskanuj kod QR kamerą i przejdź do tej strony!
Na iOS można użyć wbudowanej kamery, na Androidzie trzeba pobrać aplikację do skanowania kodów QR.
Kultowa kanapka w tradycyjny sposób – nieodparta mieszanka peklowanej wołowiny, kiszonej kapusty, sera i sosu – lub jeśli wolisz, wybierz pastrami
Na listach u 0 osób
Gotuję
Ugotowano
Zaplanowano
Wszystkich składników: 12
Porcje:
Peklowana wołowina - 8 kawałek
Ser Gruyère - 100 kawałek
Masło - 4 łyżka
Chleb żytnio-pszenny - 8 kawałek
kapusta kiszona - 75 g
Majonez lekki - 100 g
Kwaśna śmietana - 2 łyżka
Cebula - 1 szt.
Pietruszka - 2 łyżka
Ogórek konserwowy - 2 łyżka
Musztarda chrzanowa - 0.3 łyżka
Sok cytrynowy - 0.3 g
Porcje:
🥓
Tłuszcz
578г
🍚
Węglowodany
66г
🥩
Białko
442г
🔥
Kcal
Wszystkie składniki majonezu oprócz soku z cytryny wymieszaj w misce. Doprawić do smaku sokiem z cytryny, solą i pieprzem.
Rozgrzej grill do maksimum. Blachę do pieczenia wyłóż papierem pergaminowym i ułóż na niej peklowaną wołowinę w czterech stosach, następnie posyp serem i grilluj, aż się roztopi i zarumieni.
Posmaruj obie strony wszystkich kromek chleba masłem. Rozgrzej patelnię na średnim ogniu i smaż kromki chleba z obu stron na złoty kolor. Posmaruj obficie majonezem po jednej stronie każdej kromki chleba. Na wierzchu ułóż cztery plasterki peklowanej wołowiny z serem i kapustą kiszoną, majonezem do góry, a następnie połóż pozostałe kromki chleba, majonezem do dołu. Zabezpiecz patykami koktajlowymi, a następnie przekrój na pół i podawaj.
Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku