Dodaj do planów
Czas gotowania
2 godz.
Porcje
6
Trudność
Nie chcesz przepisywać linku? Zeskanuj kod QR kamerą i przejdź do tej strony!
Na iOS można użyć wbudowanej kamery, na Androidzie trzeba pobrać aplikację do skanowania kodów QR.
BUŁKI Z MAKARONEM MIGDAŁOWYM
Na listach u 0 osób
Gotuję
Ugotowano
Zaplanowano
Wszystkich składników: 11
Porcje:
Drożdże - 60 g
Masło migdałowe - 250 ml
Migdałowy - 100 g
mleko - do smaku
Cukier - do smaku
Masło - 250 ml
Mąka
Migdałowy - do smaku
Cukier - do smaku
Masło - do smaku
Masło migdałowe - do smaku
Porcje:
🥓
Tłuszcz
624г
🍚
Węglowodany
327г
🥩
Białko
140г
🔥
Kcal
W misce wymieszaj ciepłe mleko, cukier i drożdże i odstaw na 10 minut.
Następnie dodać mąkę, sól, jajko, masło i zagnieść ciasto.
miskę wysmaruj masłem, przykryj ręcznikiem i odstaw na godzinę w ciepłe miejsce.
Rozwałkuj ciasto i równomiernie rozłóż nadzienie na jednej połówce.
Drugą połowę przykryj farszem i pokrój ciasto w paski. Każdy pasek zwijamy w bułkę i układamy na blasze do pieczenia.
Odstawiamy bułeczki na 15 minut w ciepłe miejsce. Pieczenie bułek: Piec bułki w piekarniku nagrzanym do 175°C przez 20-25 minut, aż uzyskają złoty kolor.
W misce wymieszaj pastę migdałową, masło, cukier i posiekane migdały.
Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku