PREMIUM
@lekting
Trudność: Łatwa
6 Porcje
5.0
1
Dodaj do planów
Dodaj do planów
Czas gotowania
40 min.
Porcje
6
Trudność
Nie chcesz przepisywać linku? Zeskanuj kod QR kamerą i przejdź do tej strony!
Na iOS można użyć wbudowanej kamery, na Androidzie trzeba pobrać aplikację do skanowania kodów QR.
Krucheniki z filetem z kurczaka i suszonymi pomidorami
Na listach u 0 osób
Gotuję
Ugotowano
Zaplanowano
Wszystkich składników: 12
Porcje:
Suszony koperek - 1 łyżeczka
Liść bazylii - 5 szt.
Bułka tarta - 1 szklanka
suszone pomidory - 10 szt.
Sos pomidorowy do spaghetti - 125 ml
Korzen pietruszki) - 1 szt.
Filet z kurczaka - 2 szt.
Jajka - 2 szt.
Sól - do smaku
Pieprz - do smaku
Olej słonecznikowy - 3 łyżka
Mąka - 100 g
Porcje:
🥓
Tłuszcz
63г
🍚
Węglowodany
392г
🥩
Białko
79г
🔥
Kcal
Filet z kurczaka przekrój wzdłuż na 2-3 części i rozbij młotkiem kulinarnym. Smarujemy je olejem słonecznikowym, posypujemy suszonym koperkiem, solą i pieprzem. Pozostawić do marynowania na 1-2 godziny.
Suszone pomidory pokroić w paski, listki bazylii porwać.
Na każdym kawałku kurczaka połóż pasek pomidora i dwa liście bazylii. Kurczaka z nadzieniem zwijamy w ciasny rulon.
Każda bułka jest panierowana w mące, następnie maczana w roztrzepanych jajkach i na koniec panierowana w bułce tartej.
Smażyć na patelni z olejem słonecznikowym na złoty kolor ze wszystkich stron.
Bułki przełóż do ceramicznego naczynia do pieczenia, dodaj sos pomidorowy i posiekany korzeń pietruszki.
Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 20 minut. Podawać na gorąco.
Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku