PREMIUM
@lekting
Trudność: Łatwa
12 Porcje
5.0
1
Dodaj do planów
Dodaj do planów
Czas gotowania
2 godz.
Porcje
12
Trudność
Nie chcesz przepisywać linku? Zeskanuj kod QR kamerą i przejdź do tej strony!
Na iOS można użyć wbudowanej kamery, na Androidzie trzeba pobrać aplikację do skanowania kodów QR.
Pierogi Z Czosnkiem I Koperkiem
Na listach u 0 osób
Gotuję
Ugotowano
Zaplanowano
Wszystkich składników: 13
Porcje:
mleko - 250 ml
Olej słonecznikowy - 100 g
Suche drożdże - 10 g
Cukier - 1 łyżka
Sól - do smaku
Masło - 100 g
Mąka - 450 g
Ocet - 1 łyżka
Olej słonecznikowy - 2 łyżka
Koper świeży - 6 pęczek
Czosnek - 3 ząbek
Sól - do smaku
Zmielony czarny pieprz - do smaku
Porcje:
🥓
Tłuszcz
231г
🍚
Węglowodany
380г
🥩
Białko
81г
🔥
Kcal
W dużej misce wymieszaj suche składniki ciasta: mąkę, drożdże, cukier i sól.
Dodajemy ciepłe mleko i masło i zagniatamy gładkie i elastyczne ciasto. Odstawić do wyrośnięcia w ciepłe miejsce na 45 minut, przykryte ręcznikiem lub folią.
Zagnieść ciasto i podzielić je na 12 kulek.
Uformuj z nich pączki i umieść je w natłuszczonej formie do pieczenia. Zostaw je do wyrośnięcia na kolejne 30 minut.
Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni Celsjusza. Piecz pączki przez 25-30 minut, aż uzyskają złoty kolor.
Oczyść i drobno posiekaj czosnek. Koperek umyj i osusz, a także posiekaj.
Wymieszaj je w małej misce. Dodać olej słonecznikowy, ocet, sól, pieprz i dobrze wymieszać.
Gorące pączki polej sosem czosnkowym i podawaj z barszczem.
Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku