Dodaj do planów
Czas przygotowania
40 min.
Czas gotowania
20 min.
Porcje
24
Trudność
Nie chcesz przepisywać linku? Zeskanuj kod QR kamerą i przejdź do tej strony!
Na iOS można użyć wbudowanej kamery, na Androidzie trzeba pobrać aplikację do skanowania kodów QR.
Przepis na minitartę z dowolnym nadzieniem. Te pyszne ciasta, wykonane z serka śmietankowego, masła i mąki, pasują niemal do wszystkiego.
Na listach u 0 osób
Gotuję
Ugotowano
Zaplanowano
Wszystkich składników: 3
Porcje:
Ser topiony - 3 kawałek
Mąka - do smaku
Masło - do smaku
Porcje:
🥓
Tłuszcz
99г
🍚
Węglowodany
70г
🥩
Białko
15г
🔥
Kcal
Wymieszaj masło i serek śmietankowy. Mieszaj mąkę, aż do całkowitego połączenia. Schładzaj przez około 1 godzinę.
Rozgrzej piekarnik do 165 stopni C (325 stopni F).
Z ciasta uformuj 24 1-calowe kulki i wciśnij do nienatłuszczonych foremek na muffiny o średnicy 1 1/2 cala (wielkości mini babeczek), aby utworzyć płytką muszlę.
Napełnij ulubionym nadzieniem i piecz, aż muszle staną się jasnobrązowe, około 20 minut.
Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku