MealWings

Artykuły

Kontakty

Diet

NEW

Serduszka kurze z warzywami

Maksym

PREMIUM

@lekting

Trudność: Łatwa

8 Porcje

5.0

1

Dodaj do planów


Serduszka kurze z warzywami

Dodaj do planów


Czas przygotowania

10 min.

Czas gotowania

30 min.

Porcje

8

Trudność

Nie chcesz przepisywać linku? Zeskanuj kod QR kamerą i przejdź do tej strony!

Na iOS można użyć wbudowanej kamery, na Androidzie trzeba pobrać aplikację do skanowania kodów QR.

O tym przepisie

Żołądki z kurczaka duszone z brukselką, papryką i marchewką.

Na listach u 0 osób

Gotuję

00%

Ugotowano

00%

Zaplanowano

00%

Lista składników

Wszystkich składników: 5

Porcje:

1.

Tłuszcz z kurczaka - 350 g

2.

brukselki - 500 g

3.

Słodka czerwona papryka - 300 g

4.

Ziarna czarnego pieprzu - 1 g

5.

Liść laurowy - 1 g

Fakty żywieniowe

Porcje:

🥓

80%

Tłuszcz

349г

🍚

13%

Węglowodany

57г

🥩

6%

Białko

28г

🔥

3441

Kcal

Średnia dzienna norma

* Obliczenia makroskładników gotowego dania dla 8 porcji

Etapy przygotowania

1

Krok 1

___ Opłucz żołądki z kurczaka, zalej zimną wodą i zagotuj. __ Gotuj około 5 minut. ___ Odlej wodę, opłucz żołądki, opłucz patelnię. ___ Napełnij komory 0,5 litra wody (ja napełniam zimną wodą). ___Dodaj sól i pieprz, dodaj liść laurowy, zagotuj i gotuj na małym ogniu. Podczas gdy żołądki się gotują, przygotuj warzywa:

___ Opłucz żołądki z kurczaka, zalej zimną wodą i zagotuj.
__ Gotuj około 5 minut.
___ Odlej wodę, opłucz żołądki, opłucz patelnię.
___ Napełnij komory 0,5 litra wody (ja napełniam zimną wodą).
___Dodaj sól i pieprz, dodaj liść laurowy, zagotuj i gotuj na małym ogniu.

Podczas gdy żołądki się gotują, przygotuj warzywa:
2

Krok 2

___ Sortuj brukselkę: w razie potrzeby lekko odetnij łodygi i usuń górne liście.

___ Sortuj brukselkę: w razie potrzeby lekko odetnij łodygi i usuń górne liście.
3

Krok 3

___ Kapustę wrzucamy na rozgrzaną olejem patelnię i lekko podsmażamy pod przykryciem.

___ Kapustę wrzucamy na rozgrzaną olejem patelnię i lekko podsmażamy pod przykryciem.
4

Krok 4

___ Podczas gotowania kapusty obierz i pokrój marchewki. ___ Następnie lekko podsmaż na patelni.

___ Podczas gotowania kapusty obierz i pokrój marchewki.
___ Następnie lekko podsmaż na patelni.
5

Krok 5

___ Podczas gotowania marchewki pokrój paprykę.

___ Podczas gotowania marchewki pokrój paprykę.
6

Krok 6

___ Paprykę podsmażamy na patelni. ___ Dodaj tam kapustę i marchewkę, lekko wymieszaj. (Kapustę, marchewkę i paprykę można przygotować w innej kolejności - nie ma to znaczenia)

___ Paprykę podsmażamy na patelni.
___ Dodaj tam kapustę i marchewkę, lekko wymieszaj.


(Kapustę, marchewkę i paprykę można przygotować w innej kolejności - nie ma to znaczenia)
7

Krok 7

___ Komory wraz z wodą wlewamy do warzyw (ja wyjmuję liść laurowy).

___ Komory wraz z wodą wlewamy do warzyw (ja wyjmuję liść laurowy).
8

Krok 8

Przykryj pokrywką i gotuj na wolnym ogniu przez 10-15 minut. (nie solimy i pieprzymy całe danie w całości, ale w częściach)

Przykryj pokrywką i gotuj na wolnym ogniu przez 10-15 minut.

(nie solimy i pieprzymy całe danie w całości, ale w częściach)
9

Krok 9

Szybkie, proste. Niska zawartość kalorii, niska zawartość węglowodanów, wysoka zawartość białka. Dla tych, którzy uważają na tłuszcze, można smażyć warzywa na suchej patelni, ale ja lubię, gdy tłuszcz jest obecny. ? Smacznego! ?⚘

Szybkie, proste.
Niska zawartość kalorii, niska zawartość węglowodanów, wysoka zawartość białka.
Dla tych, którzy uważają na tłuszcze, można smażyć warzywa na suchej patelni, ale ja lubię, gdy tłuszcz jest obecny. ?


Smacznego! ?⚘

Smacznego!

Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku

Podobne przepisy

Naleśniki cytrynowe

Дана

1876

Kcal

28

Białko

155

Tłuszcz

98

Węglowodany

Komentarze

MealWings

Strona główna

Kontakt

Katalog przepisów


© 2025 MealWings / mealwings.com / Przepisy kulinarne | Przepisy krok po kroku ze ZDJĘCIAMI - MealWings

Wszystkie prawa zastrzeżone