Dodaj do planów
Czas gotowania
15 min.
Porcje
4
Trudność
Nie chcesz przepisywać linku? Zeskanuj kod QR kamerą i przejdź do tej strony!
Na iOS można użyć wbudowanej kamery, na Androidzie trzeba pobrać aplikację do skanowania kodów QR.
Te małe marchewki w pomarańczowej glazurze można łatwo przygotować z zaledwie pięciu składników. Idealnie nadają się do serwowania na specjalne okazje lub niedzielne kolacje.
Na listach u 0 osób
Gotuję
Ugotowano
Zaplanowano
Wszystkich składników: 4
Porcje:
Mała marchewka
Sok pomarańczowy
brązowy cukier - 3 łyżka
Masło - do smaku
Porcje:
🥓
Tłuszcz
83г
🍚
Węglowodany
45г
🥩
Białko
1г
🔥
Kcal
Marchewkę włóż do płytkiego rondla i zalej wodą; doprowadzić do wrzenia. Kontynuuj gotowanie do miękkości, od 4 do 8 minut. Odcedź i wróć do garnka.
Wlać sok pomarańczowy do marchewki i dobrze wymieszać. Dusić na średnim ogniu przez 3 do 5 minut. Wymieszaj brązowy cukier, masło i sól; gotować, aż cukier i masło się rozpuszczą.
Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku