Dodaj do planów
Czas przygotowania
10 min.
Czas gotowania
15 min.
Porcje
16
Trudność
Nie chcesz przepisywać linku? Zeskanuj kod QR kamerą i przejdź do tej strony!
Na iOS można użyć wbudowanej kamery, na Androidzie trzeba pobrać aplikację do skanowania kodów QR.
Wypróbuj przepis na pyszny, bezmleczny lemon curd. Nie potrzebujesz masła, aby zrobić jasny, kremowy lemon curd; Bezmleczny olej kokosowy sprawdza się świetnie.
Na listach u 0 osób
Gotuję
Ugotowano
Zaplanowano
Wszystkich składników: 5
Porcje:
Olej kokosowy - 3 łyżka
Sok cytrynowy - do smaku
Żółtka - do smaku
Skórki z cytryny - do smaku
Cukier - do smaku
Porcje:
🥓
Tłuszcz
76г
🍚
Węglowodany
107г
🥩
Białko
18г
🔥
Kcal
Napełnij średni rondel o średnicy 1 cala wodą i podgrzej, aż prawie się zagotuje.
W szklanej misce wymieszaj sok z cytryny, skórkę z cytryny, cukier, żółtka i sól. Miskę postaw nad wrzącą wodą. Gotuj, ciągle mieszając, aż zacznie się pienić, a następnie zgęstnieje, około 10 minut.
Wyjmij miskę z wrzącej wody. Stopniowo dodawaj olej kokosowy, aż się rozpuści i połączy.
Przecedź masę twarogową przez drobne sito; usuń wszelkie pozostałości stałe z sitka. Dociśnij folię bezpośrednio do powierzchni, aby zapobiec tworzeniu się kożucha. Przechowywać w lodówce do stężenia i chłodzić przez co najmniej 2 godziny.
Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku