Dodaj do planów
Czas przygotowania
5 min.
Czas gotowania
25 min.
Porcje
5
Trudność
Nie chcesz przepisywać linku? Zeskanuj kod QR kamerą i przejdź do tej strony!
Na iOS można użyć wbudowanej kamery, na Androidzie trzeba pobrać aplikację do skanowania kodów QR.
Klasyczny biszkopt, ale z jagodami.
Na listach u 0 osób
Gotuję
Ugotowano
Zaplanowano
Wszystkich składników: 3
Porcje:
Cukier granulowany - 97 g
Mąka pszenna premium - 102 g
Wiciokrzew - 168 g
Porcje:
🥓
Tłuszcz
1г
🍚
Węglowodany
180г
🥩
Białko
11г
🔥
Kcal
Ubijaj masę jajeczną z cukrem mikserem na maksymalnych obrotach, aż masa stanie się biała, a jej struktura będzie przypominała ubite białko na bezy. Następnie dodajemy mąkę, mieszając ją z masą łyżką (nie trzeba już używać miksera). Mąkę można przesiać, ale ja jestem zbyt leniwy.
Do gotowego ciasta dodaj wiciokrzew lub inne jagody. Jeśli jagody zostaną zmieszane z ciastem, będą one znajdować się głównie na dnie biszkoptu (zlewie). Nasmaruj formę olejem.
Nie wiem jaka jest temperatura piekarnika, nie wyświetla mi się. Smacznego!
Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku