PREMIUM
@lekting
Trudność: Łatwa
8 Porcje
5.0
1
Dodaj do planów
Dodaj do planów
Czas przygotowania
1 godz.
Czas gotowania
15 min.
Porcje
8
Trudność
Nie chcesz przepisywać linku? Zeskanuj kod QR kamerą i przejdź do tej strony!
Na iOS można użyć wbudowanej kamery, na Androidzie trzeba pobrać aplikację do skanowania kodów QR.
Zakochałam się w kaszy perłowej jakieś 10 lat temu. Rassolnik na ogórkach beczkowych z nim to mój faworyt Niedawno uświadomiłam sobie, że można dostać „suchą” marynatę. Sugeruję, żebyś i Ty spróbowała tej owsianki!
Na listach u 0 osób
Gotuję
Ugotowano
Zaplanowano
Wszystkich składników: 7
Porcje:
Jęczmień perłowy - 150 g
Rosół wołowy - 600 g
Ogórek konserwowy - 70 g
Cukier waniliowy - ½ g
Ziarna czarnego pieprzu - ½ g
Suszony koperek - 3 g
Suszona pietruszka - 3 g
Porcje:
🥓
Tłuszcz
3г
🍚
Węglowodany
113г
🥩
Białko
19г
🔥
Kcal
*Dobrze wypłucz kaszę perłową. Nie musisz go moczyć. Teraz jęczmień perłowy sprzedaje się bardzo szybko. *Dodajemy sól, chili, mielony czarny pieprz, suszony koperek i natkę pietruszki, paprykę. *Wlać bulion. *Szybko zagotować, zmniejszyć ogień do małego i gotować pod przykryciem przez 25 minut. *Po tym czasie dodać koncentrat pomidorowy, posiekaną cebulę, marchewkę i ogórki. *Załóż pokrywkę i kontynuuj gotowanie, aż skończysz. Zajęło mi to kolejne 35 minut
Gotowa masa owsianki
Pomóż sobie! ?
Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku