Dodaj do planów
Czas przygotowania
10 min.
Czas gotowania
10 min.
Porcje
5
Trudność
Nie chcesz przepisywać linku? Zeskanuj kod QR kamerą i przejdź do tej strony!
Na iOS można użyć wbudowanej kamery, na Androidzie trzeba pobrać aplikację do skanowania kodów QR.
Makrela jest przydatna dla osób cierpiących na choroby układu sercowo-naczyniowego. Jest dobry na nadciśnienie i zaburzenia krzepnięcia krwi. Mięso makreli zawiera fluor, kwasy omega-3 i fosfor.
Na listach u 0 osób
Gotuję
Ugotowano
Zaplanowano
Wszystkich składników: 3
Porcje:
Sardela atlantycka - 390 g
Kefir 2,5% - 40 g
Skrobia ziemniaczana - 40 g
Porcje:
🥓
Tłuszcz
25г
🍚
Węglowodany
33г
🥩
Białko
80г
🔥
Kcal
Umyj i oczyść rybę.
Oddzielnie, w pojemniku ze wskazanymi składnikami, ubij ciasto widelcem.
Rozgrzej patelnię, posmaruj olejem słonecznikowym. Zanurz rybę w cieście i włóż na patelnię.
Podawać przez 3-4 minuty, przewrócić na drugą stronę.
Smażymy z drugiej strony i wylewamy na wierzch pozostałe ciasto. Do przykrycia pokrywką.
Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku