Dodaj do planów
Porcje
3
Trudność
Nie chcesz przepisywać linku? Zeskanuj kod QR kamerą i przejdź do tej strony!
Na iOS można użyć wbudowanej kamery, na Androidzie trzeba pobrać aplikację do skanowania kodów QR.
Lekki, dietetyczny półprodukt rybny. To najlepsze źródło kwasów omega-3. Poprawia pracę mózgu, łosoś zawiera duże ilości fosforu, jodu, wapnia, potasu, sodu, magnezu, cynku, fluoru i jest skutecznym elementem w profilaktyce chorób układu krążenia. Ponadto mięso łososia zawiera kompleks witamin - A, B, D, C, PP, H, co czyni tę rybę podwójnie zdrową.
Na listach u 0 osób
Gotuję
Ugotowano
Zaplanowano
Wszystkich składników: 5
Porcje:
Świeży łosoś - 534 g
Koper włoski - 82 g
Piment - 12 g
Majeranek - 4 g
biały pieprz - 4 g
Porcje:
🥓
Tłuszcz
34г
🍚
Węglowodany
16г
🥩
Białko
118г
🔥
Kcal
Umyj steki, usuń łuski, osusz papierowymi ręcznikami i włóż do miski lub plastikowej torby.
Wycisnąć sok z cytryny, pieprz, posypać octem.
Cebulę, koper włoski, czosnek, umyć, pokroić w pierścienie. Czosnek w ćwiartki. Cytrynę pokroić na kawałki.
Warzywa i steki układamy ręcznie, doprawiamy ziele angielskie i majerankiem. Zakręć torebkę (przykryj miskę i potrząśnij). Włożyć do lodówki do marynowania. Robię wieczorem, żeby móc gotować w ciągu dnia. Minimalny czas marynowania to 2 godziny.
Przygotowuję te steki do smażenia na drewnie i węglach. To najsmaczniejsza opcja gotowania. Dobrze jest też upiec je w piekarniku. Można go stosować w podwójnym bojlerze jeśli potrzebny jest produkt całkowicie dietetyczny.
Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku