PREMIUM
@lekting
Trudność: Łatwa
12 Porcje
5.0
1
Dodaj do planów
Dodaj do planów
Czas przygotowania
20 min.
Czas gotowania
20 min.
Porcje
12
Trudność
Nie chcesz przepisywać linku? Zeskanuj kod QR kamerą i przejdź do tej strony!
Na iOS można użyć wbudowanej kamery, na Androidzie trzeba pobrać aplikację do skanowania kodów QR.
Ciasto z gruszką, serem pleśniowym i orzechami włoskimi
Na listach u 0 osób
Gotuję
Ugotowano
Zaplanowano
Wszystkich składników: 6
Porcje:
Gruszka - 212 g
Niebieski ser - 72 g
Orzech włoski - 17 g
Jajko kurze (żółtko) - 1 g
Sezam - 3 g
Ciasto - do smaku
Porcje:
🥓
Tłuszcz
61г
🍚
Węglowodany
77г
🥩
Białko
20г
🔥
Kcal
Do tego dania potrzebujemy bardzo niewielu składników: ciasta francuskiego bez drożdży, gruszki, orzechów włoskich i sera pleśniowego
Rozwałkuj ciasto na pergaminie i nakłuj je widelcem na całej powierzchni.
Gruszkę kroimy w plasterki i układamy na cieście.
Posyp serem pleśniowym i orzechami włoskimi. Brzegi ciasta posmaruj jajkiem i posyp sezamem.
Piec w piekarniku przez 20 minut w temperaturze 175 stopni. Smacznego! Nie jest to oczywiście danie najmniej kaloryczne, ale czasami z kieliszkiem wytrawnego wina jest bardzo smaczne!
Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku