PREMIUM
@lekting
Trudność: Łatwa
1 Porcje
0.0
Porcje
1
Trudność
Nie chcesz przepisywać linku? Zeskanuj kod QR kamerą i przejdziesz na tę stronę!
Na iOS można użyć wbudowanej kamery, na Androidzie trzeba pobrać aplikację do skanowania kodów QR.
Autorski przepis na omlet białkowy od Victora Beleya, Brand Chefa restauracji Uhvat.
Wszystkich składników: 9
Porcje:
Białko jaja, kategoria C0 - 100 g
Komosa ryżowa - 60 g
Marynowany karczoch - 40 g
Awokado - 40 g
Daikon - 10 g
Marchewka - 10 g
Buraczany - 10 g
Koperek - 3 g
Olej roślinny 2 łyżki. l. - 1 g
Porcje:
🥓
Tłuszcz
28г
🍚
Węglowodany
40г
🥩
Białko
23г
🔥
Kcal
Oddziel białka od żółtek. Białka ubić trzepaczką, bez ubijania. Smażymy na patelni z oliwą, solą i pieprzem. Zagotuj komosę ryżową. Pokrój karczochy i awokado, drobno zetrzyj daikon, marchewkę i buraki. Na talerzu ułóż omlet nadziewany komosą ryżową, karczochami i awokado. Na wierzch połóż pozostałą komosę ryżową i awokado i udekoruj warzywami.
W przypadku zielonego oleju: koperek i olej zmiksuj w blenderze, odcedź, dodaj sól i pieprz.
Napełnij omlet zielonym olejem i udekoruj koperkiem.
Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku