MealWings

Artykuły

Kontakty

Diet

NEW

Placki twarogowe ze szpinakiem i serem

Maksym

PREMIUM

@lekting

Trudność: Łatwa

4 Porcje

0.0

Dodaj do planów


Placki twarogowe ze szpinakiem i serem

Dodaj do planów


Czas przygotowania

20 min.

Czas gotowania

15 min.

Porcje

4

Trudność

Nie chcesz przepisywać linku? Zeskanuj kod QR kamerą i przejdź do tej strony!

Na iOS można użyć wbudowanej kamery, na Androidzie trzeba pobrać aplikację do skanowania kodów QR.

O tym przepisie

Serniki ze szpinakiem i serem są niesłodzone, dlatego różnią się od tych zwykłych, które często serwujemy na śniadanie. Uwierz mi, ten pomysł sprawdza się świetnie! Wiele osób zauważa, że ​​niesłodzone serniki wydają się bardziej satysfakcjonujące, chociaż ich kaloryczność jest prawie taka sama jak tradycyjnych. W tym przypadku do ciasta używa się twarogu z dodatkiem ricotty, tartego twardego sera i szpinaku, dzięki czemu smak gotowych wyrobów jest bardzo oryginalny, można by rzec intrygujący. Obróbka cieplna nie musi być skomplikowana: serniki po prostu smaży się na patelni, a następnie doprowadza do perfekcji pod przykryciem na małym ogniu.

Na listach u 0 osób

Gotuję

00%

Ugotowano

00%

Zaplanowano

00%

Lista składników

Wszystkich składników: 10

Porcje:

1.

Twarożek - 250 g

2.

Twardy ser - 70 g

3.

szpinak - 70 g

4.

Ricotta - 2 łyżka

5.

jajko - 1 szt.

6.

Mąka - 50 g

7.

Proszek do pieczenia ciasta - 1 łyżeczka

8.

Olej roślinny do smażenia - do smaku

9.

Sól - do smaku

10.

Zmielona gałka muszkatołowa - do smaku

Fakty żywieniowe

Porcje:

🥓

53%

Tłuszcz

165г

🍚

20%

Węglowodany

62г

🥩

28%

Białko

87г

🔥

1992

Kcal

Średnia dzienna norma

* Obliczenia makroskładników gotowego dania dla 4 porcji

Etapy przygotowania

1

Krok 1

Przygotuj składniki. Szpinak umyj i osusz papierowym ręcznikiem. Rozpuść masło na patelni. Dodaj szpinak i podgrzewaj na małym ogniu przez trzy minuty. Studzimy i siekamy nożem.

2

Krok 2

Ser na ciasto sernikowe zetrzeć na grubej tarce. Twarożek przetrzeć przez drobne metalowe sito do miski, następnie wymieszać z ricottą, aż nie będzie grudek.

3

Krok 3

Dodać jajko, mąkę, proszek do pieczenia, gałkę muszkatołową i sól do smaku. Dokładnie wymieszać. Połączyć z tartym serem i szpinakiem. Zagnieść ciasto sernikowe.

4

Krok 4

Z powstałego ciasta twarogowego na posypanej mąką powierzchni uformuj kiełbasę o średnicy 5 cm. Pokrój każdy w „krążki” o grubości 1,5 cm.

5

Krok 5

Na patelni rozgrzej niewielką ilość oleju roślinnego. Połóż trochę przygotowanych krążków twarogowych i smaż przez dwie minuty, aż uzyskasz złoty kolor.

6

Krok 6

Odwróć serniki. Smażyć na złoty kolor po drugiej stronie. Zredukować ciepło. Przykryj patelnię pokrywką i piecz serniki przez kolejne 3 minuty. Natychmiast podawaj.

Smacznego!

Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku

Podobne przepisy

Odkryj smak Japonii: Rice curry – proste i aromatyczne danie

Дана

1586

Kcal

60

Białko

50

Tłuszcz

216

Węglowodany

Komentarze

MealWings

Strona główna

Kontakt

Katalog przepisów


© 2025 MealWings / mealwings.com / Przepisy kulinarne | Przepisy krok po kroku ze ZDJĘCIAMI - MealWings

Wszystkie prawa zastrzeżone