MealWings

Artykuły

Kontakty

Diet

NEW

Serowe roladki z nadzieniem

Maksym

PREMIUM

@lekting

Trudność: Łatwa

4 Porcje

0.0

Dodaj do planów


Serowe roladki z nadzieniem

Dodaj do planów


Czas gotowania

25 min.

Porcje

4

Trudność

Nie chcesz przepisywać linku? Zeskanuj kod QR kamerą i przejdź do tej strony!

Na iOS można użyć wbudowanej kamery, na Androidzie trzeba pobrać aplikację do skanowania kodów QR.

O tym przepisie

Roladki serowe z nadzieniem będą wspaniałą ucztą na świątecznym stole, odpowiednią na śniadanie i pożywną przekąskę w ciągu dnia. Ta przystawka to najlepszy sposób, aby zadowolić rodzinę lub gości pysznym i oryginalnym daniem. Głównymi składnikami tego przepisu są ser, ostra pepperoni i kiełbasa lekarska. Ponadto ser zapiekany w piekarniku służy również jako podstawa bułki, w którą zawijane są inne produkty. A nadzienie bułki serowej może być bardzo różne. Odpowiednie są świeże warzywa, zioła, grzyby, a nawet inny ser - na przykład miękki kremowy. Niezwykłe nadziewane bułki serowe to coś, czego prawdopodobnie jeszcze nie próbowałeś! To prosta, ale bardzo ciekawa przystawka z zapiekanego w piekarniku sera (wystarczą cienkie plasterki lub starty kawałek sera) nadziewanego dwoma rodzajami kiełbas i świeżymi warzywami. Upieczony ser staje się różowy i jednocześnie plastyczny. Pozwól mu trochę ostygnąć i zawiń dowolne nadzienie cienkimi warstwami – tak jak w naszym przepisie, lub według własnego uznania. Przekąska jest gotowa!

Na listach u 0 osób

Gotuję

00%

Ugotowano

00%

Zaplanowano

00%

Lista składników

Wszystkich składników: 9

Porcje:

1.

Ser - 160 g

2.

Kiełbasa lekarska - 100 g

3.

Pepperoni - 100 g

4.

Pomidor - 1 szt.

5.

Duża cebula - ½ szt.

6.

Sałatka rzymska - 6 g

7.

majonez - 3 łyżka

8.

musztarda Dijon - 2 łyżka

9.

Sól, świeżo zmielony czarny pieprz - do smaku

Fakty żywieniowe

Porcje:

🥓

54%

Tłuszcz

163г

🍚

18%

Węglowodany

53г

🥩

28%

Białko

84г

🔥

2025

Kcal

Średnia dzienna norma

* Obliczenia makroskładników gotowego dania dla 4 porcji

Etapy przygotowania

1

Krok 1

Kiełbasę lekarską, pepperoni i pomidora pokroić w cienkie plasterki. Cebulę pokroić na połówki pierścieni. Sałatę rzymską rwiemy na małe kawałki.

2

Krok 2

Rozgrzej piekarnik do 180°C i wyłóż blachę do pieczenia papierem do pieczenia. Ser ułożyć w grupach po dwa plasterki, lekko nakładając się na siebie. Jeśli masz cały kawałek sera, zetrzyj go i rozłóż na blasze do pieczenia na 4 prostokąty. Piecz ser na środkowej półce piekarnika przez 5-7 minut. Plasterki powinny zmienić kolor na złoty. Wyjmij patelnię z piekarnika i osusz ser papierowymi ręcznikami.

3

Krok 3

Na upieczonym serze ułożyć plasterki kiełbasy i posmarować majonezem. Dodać pomidora, sałatę i cebulę. Skropić musztardą i doprawić świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Gdy spód serowy jest ciepły i giętki, szybko zwiń kanapkę, przekrój ją ukośnie na dwie części i natychmiast podawaj.

Smacznego!

Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku

Podobne przepisy

Odkryj smak Japonii: Rice curry – proste i aromatyczne danie

Дана

1586

Kcal

60

Białko

50

Tłuszcz

216

Węglowodany

Komentarze

MealWings

Strona główna

Kontakt

Katalog przepisów


© 2025 MealWings / mealwings.com / Przepisy kulinarne | Przepisy krok po kroku ze ZDJĘCIAMI - MealWings

Wszystkie prawa zastrzeżone