Dodaj do planów
Czas gotowania
25 min.
Porcje
4
Trudność
Nie chcesz przepisywać linku? Zeskanuj kod QR kamerą i przejdź do tej strony!
Na iOS można użyć wbudowanej kamery, na Androidzie trzeba pobrać aplikację do skanowania kodów QR.
Roladki serowe z nadzieniem będą wspaniałą ucztą na świątecznym stole, odpowiednią na śniadanie i pożywną przekąskę w ciągu dnia. Ta przystawka to najlepszy sposób, aby zadowolić rodzinę lub gości pysznym i oryginalnym daniem. Głównymi składnikami tego przepisu są ser, ostra pepperoni i kiełbasa lekarska. Ponadto ser zapiekany w piekarniku służy również jako podstawa bułki, w którą zawijane są inne produkty. A nadzienie bułki serowej może być bardzo różne. Odpowiednie są świeże warzywa, zioła, grzyby, a nawet inny ser - na przykład miękki kremowy. Niezwykłe nadziewane bułki serowe to coś, czego prawdopodobnie jeszcze nie próbowałeś! To prosta, ale bardzo ciekawa przystawka z zapiekanego w piekarniku sera (wystarczą cienkie plasterki lub starty kawałek sera) nadziewanego dwoma rodzajami kiełbas i świeżymi warzywami. Upieczony ser staje się różowy i jednocześnie plastyczny. Pozwól mu trochę ostygnąć i zawiń dowolne nadzienie cienkimi warstwami – tak jak w naszym przepisie, lub według własnego uznania. Przekąska jest gotowa!
Na listach u 0 osób
Gotuję
Ugotowano
Zaplanowano
Wszystkich składników: 9
Porcje:
Ser - 160 g
Kiełbasa lekarska - 100 g
Pepperoni - 100 g
Pomidor - 1 szt.
Duża cebula - ½ szt.
Sałatka rzymska - 6 g
majonez - 3 łyżka
musztarda Dijon - 2 łyżka
Sól, świeżo zmielony czarny pieprz - do smaku
Porcje:
🥓
Tłuszcz
163г
🍚
Węglowodany
53г
🥩
Białko
84г
🔥
Kcal
Kiełbasę lekarską, pepperoni i pomidora pokroić w cienkie plasterki. Cebulę pokroić na połówki pierścieni. Sałatę rzymską rwiemy na małe kawałki.
Rozgrzej piekarnik do 180°C i wyłóż blachę do pieczenia papierem do pieczenia. Ser ułożyć w grupach po dwa plasterki, lekko nakładając się na siebie. Jeśli masz cały kawałek sera, zetrzyj go i rozłóż na blasze do pieczenia na 4 prostokąty. Piecz ser na środkowej półce piekarnika przez 5-7 minut. Plasterki powinny zmienić kolor na złoty. Wyjmij patelnię z piekarnika i osusz ser papierowymi ręcznikami.
Na upieczonym serze ułożyć plasterki kiełbasy i posmarować majonezem. Dodać pomidora, sałatę i cebulę. Skropić musztardą i doprawić świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Gdy spód serowy jest ciepły i giętki, szybko zwiń kanapkę, przekrój ją ukośnie na dwie części i natychmiast podawaj.
Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku