MealWings

Artykuły

Kontakty

Diet

NEW

Indyk z kolendrą i nerkowcami

Maksym

PREMIUM

@lekting

Trudność: Łatwa

4 Porcje

0.0

Dodaj do planów


Indyk z kolendrą i nerkowcami

Dodaj do planów


Czas gotowania

30 min.

Porcje

4

Trudność

Nie chcesz przepisywać linku? Zeskanuj kod QR kamerą i przejdź do tej strony!

Na iOS można użyć wbudowanej kamery, na Androidzie trzeba pobrać aplikację do skanowania kodów QR.

O tym przepisie

Do kolendry można mieć różne podejście, ale nie ma wątpliwości co do udanego połączenia kolendry i indyka. A jeśli do tego połączenia dodasz orzechy nerkowca, otrzymasz pełną idyllę.

Na listach u 0 osób

Gotuję

00%

Ugotowano

00%

Zaplanowano

00%

Lista składników

Wszystkich składników: 9

Porcje:

1.

Filet z piersi indyka - 600 g

2.

Nieprażone orzechy nerkowca - 100 g

3.

Kolendra - 50 g

4.

Białko jaja na twardo - 1 szt.

5.

Wytrawne sherry lub wino ryżowe - 1 łyżka

6.

Sos sojowy - 1 łyżka

7.

Skrobia kukurydziana - 1 łyżeczka

8.

Olej roślinny do głębokiego smażenia - do smaku

9.

Sól - do smaku

Fakty żywieniowe

Porcje:

🥓

46%

Tłuszcz

160г

🍚

14%

Węglowodany

50г

🥩

40%

Białko

141г

🔥

2203

Kcal

Średnia dzienna norma

* Obliczenia makroskładników gotowego dania dla 4 porcji

Etapy przygotowania

1

Krok 1

Indyka pokroić w drobną kostkę o boku 1 cm. Białka lekko ubić, wymieszać z solą i skrobią, dodać ptaka i wymieszać tak, aby każdy kawałek był pokryty białkiem. Włożyć do lodówki na 20 minut.

2

Krok 2

W woku lub głębokiej patelni z grubym dnem rozgrzej na dużym ogniu warstwę oleju o grubości około 3 cm (powinna zacząć dymić).

3

Krok 3

Dodawaj indyka partiami i gotuj na dużym ogniu, mieszając, aby zapobiec sklejaniu się kawałków, aż będzie biały, 2 minuty. Wyjmować łyżką cedzakową na ręczniki papierowe i odcedzać.

4

Krok 4

Ostrożnie spuść olej z woka, odcedź kilka łyżek oleju z powrotem do woka i postaw ponownie na ogniu. Dodaj grubo posiekane orzechy nerkowca i smaż na średnim ogniu przez 1 minutę.

5

Krok 5

Do woka wlać sherry i sos sojowy, zagotować, dodać indyka i smażyć kolejne 2 minuty. Dodać grubo posiekane liście kolendry, wymieszać, zdjąć z ognia i natychmiast podawać.

Smacznego!

Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku

Podobne przepisy

Ostry zupa rybna z pomidorami: rozgrzewający smak zimy

Эмилия

1278

Kcal

109

Białko

42

Tłuszcz

121

Węglowodany

Komentarze

MealWings

Strona główna

Kontakt

Katalog przepisów


© 2025 MealWings / mealwings.com / Przepisy kulinarne | Przepisy krok po kroku ze ZDJĘCIAMI - MealWings

Wszystkie prawa zastrzeżone