Dodaj do planów
Czas przygotowania
1 godz. 10 min.
Czas gotowania
1 godz.
Porcje
6
Trudność
Nie chcesz przepisywać linku? Zeskanuj kod QR kamerą i przejdź do tej strony!
Na iOS można użyć wbudowanej kamery, na Androidzie trzeba pobrać aplikację do skanowania kodów QR.
Na stronie jest mnóstwo mącznych Charlotte. Proponuję z bochenka. Rezultatem jest Charlotte: smaczna, lekko słodka, nasączona nadzieniem! Gotuję go już drugi raz z przyjemnością! Zjada szybko!
Na listach u 0 osób
Gotuję
Ugotowano
Zaplanowano
Wszystkich składników: 4
Porcje:
Bochenek Nareznoy - 220 g
Mleko 3,2% (pasteryzowane) - 350 g
Cukier granulowany - 10 g
Cynamon - 10 g
Porcje:
🥓
Tłuszcz
18г
🍚
Węglowodany
146г
🥩
Białko
27г
🔥
Kcal
Nie używaj świeżego bochenka, odstaw na jeden dzień. Pokroić na plastikowe kawałki o grubości 1-1,2 cm, odciąć górę od krawędzi i, jeśli to konieczne, spód bochenka. Plastik podziel na 3-4 części, nie więcej. Do zrobienia formy 21*15 potrzebny był bochenek chleba.
Przygotuj nadzienie. W głębokiej misce ubij jajka widelcem, aż będą gładkie. Dodać mleko i ponownie wymieszać.
Na koniec posiekaj jabłka, aby nie miały czasu ściemnieć. Lepiej brać różne i na pewno słodkie. Usuń rdzeń, obierz i pokrój w plasterki.
Włącz piekarnik, aby nagrzał się do 180 stopni. Dobrze natłuść formę. olej Zanurzając każdy kawałek w nadzieniu, układamy je szczelnie na dnie formy, a następnie na bokach.
Posyp ciasto 1 łyżeczką. cynamon i 1 łyżeczka. Sahara. W razie potrzeby zamiast cukru można użyć słodzika, dodając go do nadzienia.
Układać ciasno w miarę plastyczności jabłek. Posyp ponownie 1 godzinę. l. cynamon i 1 łyżeczka. Sahara.
Przykryj wierzch Charlotte kawałkami bochenka, maczając je również w nadzieniu. Pozostałym nadzieniem posmaruj wierzch przykrytego bochenka jabłek i włóż do piekarnika na 45-50 minut. Piekłam na 2 poziomie (wierzch ciasta okazał się być w środku w piekarniku). Niech lekko ostygnie. Będzie jeszcze bardziej złocisty. Smacznego!
Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku