MealWings

Artykuły

Kontakty

Diet

NEW

Włoskie bułeczki z kremem

Maksym

PREMIUM

@lekting

Trudność: Łatwa

12 Porcje

0.0

Dodaj do planów


Włoskie bułeczki z kremem

Dodaj do planów


Czas gotowania

2 godz. 40 min.

Porcje

12

Trudność

Nie chcesz przepisywać linku? Zeskanuj kod QR kamerą i przejdź do tej strony!

Na iOS można użyć wbudowanej kamery, na Androidzie trzeba pobrać aplikację do skanowania kodów QR.

O tym przepisie

Włoskie bułeczki z kremem

Na listach u 0 osób

Gotuję

00%

Ugotowano

00%

Zaplanowano

00%

Lista składników

Wszystkich składników: 17

Porcje:

1.

Mąka - 490 g

2.

Mleko, ciepłe - 160 ml

3.

Jajka - 2 szt.

4.

Margaryna „Pyszka” - 60 g

5.

Miód - 60 g

6.

Cukier - 50 g

7.

Aktywne suche drożdże - 2.5 łyżeczka

8.

Cukier waniliowy - 1 łyżeczka

9.

Skórka pomarańczowa - 1 łyżeczka

10.

Sól - ½ łyżeczka

11.

Żółtko jaja - 1 szt.

12.

mleko - 1 łyżka

13.

Olej roślinny - 1 łyżeczka

14.

Śmietanka 33% tłuszczu - 375 ml

15.

Cukier waniliowy - 1 łyżeczka

16.

Cukier puder - 2 łyżka

17.

Cukier puder/lody do podania - do smaku

Fakty żywieniowe

Porcje:

🥓

23%

Tłuszcz

206г

🍚

66%

Węglowodany

600г

🥩

11%

Białko

102г

🔥

4630

Kcal

Średnia dzienna norma

* Obliczenia makroskładników gotowego dania dla 12 porcji

Etapy przygotowania

1

Krok 1

W misce wymieszaj ciepłe mleko, drożdże i cukier i krótko wymieszaj. Pozostaw na 5 minut.

2

Krok 2

Rozpuść margarynę. Do ciasta dodać jajka i dobrze wymieszać. Wlać margarynę, dodać miód, cukier waniliowy i skórkę. Mieszaj ciasto, aż będzie gładkie.

3

Krok 3

Mąkę przesiać z solą i partiami dodawać do ciasta, dokładnie zagniatając. Ciasto będzie dość lepkie. Ciasto wyrabiać przez 7-8 minut.

4

Krok 4

Gdy ciasto uformuje się w kulę, przełóż je do miski wysmarowanej olejem roślinnym, przykryj folią i odstaw na 1 godzinę w ciepłe miejsce.

5

Krok 5

Gdy ciasto podwoi swoją objętość, ugniatamy je i dzielimy na 12 równych części (po 80-90 g każda). Uformuj okrągłe bułeczki.

6

Krok 6

Bułeczki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Przykrywamy ręcznikiem i odstawiamy na kolejne 30 minut w ciepłe miejsce.

7

Krok 7

Rozgrzej piekarnik do 180°C. W małej misce lekko roztrzep żółtko z łyżką mleka.

8

Krok 8

Posmaruj bułki mieszanką jajeczną i piecz przez 30-35 minut. Gdy bułki będą gotowe, wyjmij blachę do pieczenia i pozostaw do ostygnięcia.

9

Krok 9

Przygotuj krem: zimną śmietankę ubić z dodatkiem cukru pudru i cukru waniliowego, aż będzie puszysta i gęsta.

10

Krok 10

Każdą bułkę przecinamy na 2/3 środka. Napełnij bułki kremem za pomocą szpatułki lub rękawa cukierniczego, tak aby krem ​​lekko wystawał. Posypać cukrem pudrem i podawać.

Smacznego!

Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku

Podobne przepisy

Klasyczne ragout z wieprzowiny: Spotkanie smaków i aromatów

Дана

3180

Kcal

151

Białko

239

Tłuszcz

129

Węglowodany

Komentarze

MealWings

Strona główna

Kontakt

Katalog przepisów


© 2025 MealWings / mealwings.com / Przepisy kulinarne | Przepisy krok po kroku ze ZDJĘCIAMI - MealWings

Wszystkie prawa zastrzeżone