Dodaj do planów
Czas przygotowania
10 min.
Czas gotowania
30 godz.
Porcje
8
Trudność
Nie chcesz przepisywać linku? Zeskanuj kod QR kamerą i przejdź do tej strony!
Na iOS można użyć wbudowanej kamery, na Androidzie trzeba pobrać aplikację do skanowania kodów QR.
Kasza gryczana z gulaszem wołowym i cebulą
Na listach u 0 osób
Gotuję
Ugotowano
Zaplanowano
Wszystkich składników: 4
Porcje:
Gulasz wołowy - 338 g
bulion z kurczaka - 10 g
Gryka (jądro) - 500 g
Cebula - do smaku
Porcje:
🥓
Tłuszcz
79г
🍚
Węglowodany
321г
🥩
Białko
121г
🔥
Kcal
Rozgrzewamy patelnię na dużym ogniu, smażymy, sprawdzamy, czy spadły krople wody, jeśli zacznie skwierczeć, oznacza to, że patelnia jest upieczona. Dodaj olej i zmniejsz ogień do średniego, gdy olej się rozpuści, dodaj cebulę. Podsmaż cebulę pod pokrywką, aż będzie przezroczysta.
Dodaj gulasz do cebuli, po ugotowaniu odstaw na 5 minut.
Dodać wodę, przyprawy, pieprz do smaku, ja miałam maggi. Maggi dwie łyżeczki. Rozpalamy mocny ogień, żeby się zagotował. Gotuj przez 5 minut. Wyjątkowy moment w wodzie. Zwykle gotuję 2 do 1. Szklanka kaszy gryczanej i dwie szklanki wody. Ale dodałam do tego przepisu trochę mniej wody, bo w gulaszu był rosół.
Do gotowanego bulionu dodać kaszę gryczaną. Mieszamy. Poczekaj, aż kasza gryczana będzie wyższa od wody, następnie zmniejsz ogień do minimum.
Gotuj na małym ogniu przez 15 minut, a następnie wyłącz. Wszystko jest gotowe. Smacznego!)))
Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku