MealWings

Artykuły

Kontakty

Diet

NEW

Fårikål

Danya

@quaqua

Trudność: Łatwa

6 Porcje

4.5

2

Dodaj do planów


Fårikål

Dodaj do planów


Czas przygotowania

10 min.

Czas gotowania

2 godz. 20 min.

Porcje

6

Trudność

Nie chcesz przepisywać linku? Zeskanuj kod QR kamerą i przejdź do tej strony!

Na iOS można użyć wbudowanej kamery, na Androidzie trzeba pobrać aplikację do skanowania kodów QR.

O tym przepisie

Farikal to jedno z najpopularniejszych dań kuchni norweskiej.

СвятковеМ'ясне

Na listach u 0 osób

Gotuję

00%

Ugotowano

00%

Zaplanowano

00%

Lista składników

Wszystkich składników: 6

Porcje:

1.

Baranina - 1 kg

2.

Biała kapusta - 1 kg

3.

Mąka - 1 łyżka

4.

Sól - do smaku

5.

Czarny pieprz - 2 łyżeczka

6.

Woda - 400 ml

Fakty żywieniowe

Porcje:

🥓

40%

Tłuszcz

165г

🍚

16%

Węglowodany

67г

🥩

43%

Białko

178г

🔥

2449

Kcal

Średnia dzienna norma

* Obliczenia makroskładników gotowego dania dla 6 porcji

Etapy przygotowania

1

Krok 1

Grubo posiekaj jagnięcinę i kapustę. Posyp mięso mąką.

2

Krok 2

W moździerzu utrzeć czosnek, sól, pieprz i liść laurowy. Dodać olej i dokładnie wymieszać. Powstałą mieszaninę wetrzyj w kostkę.

3

Krok 3

Wymieszaj odrobinę sosu tkemali z musztardą i posmaruj kawałek golonki. Najlepiej pozostawić golonkę w tej formie do marynowania na 2 godziny (lub jeszcze lepiej na całą noc), ale można ją ugotować od razu.

4

Krok 4

Ułożyć gicz w rękawie do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 100 stopni. W tej temperaturze gotuj mięso przez pół godziny, następnie zwiększ temperaturę do 200-220 stopni i gotuj przez kolejne półtorej godziny.

Smacznego!

Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku

Podobne przepisy

Naleśniki cytrynowe

Дана

1876

Kcal

28

Białko

155

Tłuszcz

98

Węglowodany

Zupa jarzynowa z serem topionym na bulionie z kurczaka

Дарина Сіліна

2088

Kcal

102

Białko

73

Tłuszcz

265

Węglowodany

Komentarze

MealWings

Strona główna

Kontakt

Katalog przepisów


© 2025 MealWings / mealwings.com / Przepisy kulinarne | Przepisy krok po kroku ze ZDJĘCIAMI - MealWings

Wszystkie prawa zastrzeżone