Dodaj do planów
Czas przygotowania
40 min.
Czas gotowania
30 min.
Porcje
5
Trudność
Nie chcesz przepisywać linku? Zeskanuj kod QR kamerą i przejdź do tej strony!
Na iOS można użyć wbudowanej kamery, na Androidzie trzeba pobrać aplikację do skanowania kodów QR.
Kebab z kurczaka w piekarniku
Na listach u 0 osób
Gotuję
Ugotowano
Zaplanowano
Wszystkich składników: 4
Porcje:
Skórka cytrynowa - do smaku
Filet z kurczaka - 1 kg
Sos sojowy - 3 łyżka
Czosnek - 3 ząbek
Porcje:
🥓
Tłuszcz
12г
🍚
Węglowodany
19г
🥩
Białko
237г
🔥
Kcal
Wymieszaj przyprawę gruzińską, sos sojowy, paprykę, posiekany czosnek, oliwę, skórkę z połowy cytryny, sól i 1 łyżkę. l miodu w misce. To jest marynata.
W udkach z kurczaka wykonaj nacięcia, obtocz je w marynacie, masuj i pozostaw na 30 minut.
Wyjmij uda z miski, osusz.
Piec w piekarniku przez 20 minut, w połowie obracając, aż mięso będzie złociste i soczyste.
Gotowy kebab polej kroplą miodu i posyp świeżymi ziołami.
Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku