MealWings

Artykuły

Diet

NEW

Pieczona karkówka w piekarniku

Эмилия

@emilyozerova

Trudność: Łatwa

4 Porcje

0.0

Pieczona karkówka w piekarniku

Czas przygotowania

20 min.

Czas gotowania

1 godz.

Porcje

4

Kuchnia

Rosyjska

Trudność

Kategorie

  • Dania główne z młodych warzyw

Nie chcesz przepisywać linku? Zeskanuj kod QR kamerą i przejdziesz na tę stronę!

Nie chcesz przepisywać linku? Zeskanuj kod QR kamerą i przejdziesz na tę stronę!

Na iOS można użyć wbudowanej kamery, na Androidzie trzeba pobrać aplikację do skanowania kodów QR.

O tym przepisie

Odkryj sekret niezwykle delikatnej i aromatycznej karkówki wieprzowej, pieczonej w piekarniku! Dzięki specjalnej marynacie z sosu sojowego, czosnku i starannie dobranych przypraw, takich jak rozmaryn, chmieli-suneli, suszona bazylia i oregano, danie to nabiera niepowtarzalnego, pikantnego smaku. Najważniejsze to dać mięsu wystarczająco dużo czasu na marynowanie, a następnie upiec je do perfekcji, aby każdy kawałek rozpływał się w ustach. Idealne na świąteczny stół lub przytulną rodzinną kolację!

обедужинесть распространенные аллергенызакуски с чеснокомпростовпечатляющий рецептзакускимаринады для мясазакуски из мяса и птицысвинина в духовкесезон чеснокаужин со свининойсвинина в рукавеблюда с соевым соусомзакуски на новый год

Lista składników

Wszystkich składników: 6

Porcje:

1.

Karkówka - 500 g

2.

Czosnek - 15 g

3.

Zmielony czarny pieprz - do smaku

4.

Przyprawa do mięsa - do smaku

5.

Mieszanka sałat - do smaku

Dla marynata:

1.

Sos sojowy - 30 g

Fakty o wartościach odżywczych

Porcje:

🥓

41%

Tłuszcz

120г

🍚

25%

Węglowodany

73г

🥩

34%

Białko

101г

🔥

1782

Kcal

Średnia dzienna norma

* Obliczenia makroskładników gotowego dania dla 4 porcje

Kroki przygotowania

1

Krok 1

Dokładnie umyj mięso i czosnek. Wieprzowinę delikatnie osusz ręcznikami papierowymi, aby usunąć nadmiar wilgoci. Obierz czosnek. Przed przystąpieniem do pieczenia rozgrzej piekarnik do 180°C.

2

Krok 2

Czosnek pokrój w małe, cienkie plasterki. Zrób w kawałku mięsa małe, ale głębokie nacięcia. Ostrożnie wypełnij każde nacięcie przygotowanym czosnkiem.

3

Krok 3

Delikatnie ułóż zamarynowaną wieprzowinę wraz z marynatą w rękawie do pieczenia, a następnie szczelnie zamknij go klipsami. Przekłuj rękaw w kilku miejscach wykałaczką, aby para mogła swobodnie uchodzić. Przełóż rękaw na blachę do pieczenia i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C na 1 godzinę.

4

Krok 4

Wyjmij wieprzowinę z piekarnika i ostrożnie wyjmij ją z rękawa. Pokrój mięso na małe, apetyczne plasterki, gotowe do podania.

5

Krok 5

Rozłóż świeże liście sałaty na talerzu. Na wierzchu ułóż estetycznie pokrojone plastry soczystej wieprzowiny. Podawaj od razu i smacznego!


Dla marynata:

1

Krok 1

Przełóż mięso do głębokiej miski. Obficie natrzyj je ze wszystkich stron świeżo zmielonym pieprzem i ulubionymi przyprawami. Polej wieprzowinę aromatycznym sosem sojowym. Przykryj miskę folią spożywczą i pozostaw karkówkę do marynowania na minimum 2 godziny, aby mięso wchłonęło wszystkie smaki.

Smacznego!

Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku

Podobne przepisy

Kurki z wątróbką drobiową

Эмилия

2214

Kcal

132

Białko

176

Tłuszcz

53

Węglowodany

Komentarze

MealWings

Strona główna

Kontakt

Katalog przepisów


© 2025 MealWings / mealwings.com / Przepisy kulinarne | Przepisy kulinarne krok po kroku ze ZDJĘCIAMI - MealWings

Wszystkie prawa zastrzeżone