MealWings

Artykuły

Kontakty

Diet

NEW

Karczochy w piekarniku

Maksym

PREMIUM

@lekting

Trudność: Łatwa

4 Porcje

5.0

1

Dodaj do planów


Karczochy w piekarniku

Dodaj do planów


Czas przygotowania

15 min.

Czas gotowania

35 min.

Porcje

4

Trudność

Nie chcesz przepisywać linku? Zeskanuj kod QR kamerą i przejdź do tej strony!

Na iOS można użyć wbudowanej kamery, na Androidzie trzeba pobrać aplikację do skanowania kodów QR.

O tym przepisie

Karczoch jadalny: to pączek rośliny o tej samej nazwie, krewny ostu, tylko czterokrotnie większy. Jego rdzeń jest spożywany w młodym, niedojrzałym stanie. Można go gotować, smażyć i piec. Oferuję najprostsze wypieki. Produkt zalecany w przypadku diet odchudzających.

Na listach u 0 osób

Gotuję

00%

Ugotowano

00%

Zaplanowano

00%

Lista składników

Wszystkich składników: 3

Porcje:

1.

Karczoch - 500 g

2.

Czosnek - do smaku

3.

Oliwa z oliwek Monini Classico Extra Vergine - do smaku

Fakty żywieniowe

Porcje:

🥓

58%

Tłuszcz

101г

🍚

34%

Węglowodany

60г

🥩

7%

Białko

13г

🔥

1183

Kcal

Średnia dzienna norma

* Obliczenia makroskładników gotowego dania dla 4 porcji

Etapy przygotowania

1

Krok 1

Przygotuj karczochy: umyj, otwórz kwiat, mocno uderzając go nosem o deskę do krojenia. Do środka włóż drobno zmiażdżony czosnek, sól i posiekaną natkę pietruszki. Skropić wewnątrz i na zewnątrz sokiem z cytryny i oliwą z oliwek. Następnie ułóż na blasze do pieczenia, na spód której wlej odrobinę wody do odparowania.

Przygotuj karczochy: umyj, otwórz kwiat, mocno uderzając go nosem o deskę do krojenia. Do środka włóż drobno zmiażdżony czosnek, sól i posiekaną natkę pietruszki. Skropić wewnątrz i na zewnątrz sokiem z cytryny i oliwą z oliwek. Następnie ułóż na blasze do pieczenia, na spód której wlej odrobinę wody do odparowania.
2

Krok 2

Piec w piekarniku na średniej wysokości przez 30 minut w temperaturze 200 stopni.

3

Krok 3

Po wyjęciu z piekarnika sprawdź. Piękne do podania na stół. Jeśli zewnętrzne liście wyschną, usuń je, pozostawiając jedynie delikatny rdzeń. Można go jeść na ciepło lub na zimno. Można piec zarówno w folii, jak i na grillu. Bardzo smaczne!

Po wyjęciu z piekarnika sprawdź. Piękne do podania na stół. Jeśli zewnętrzne liście wyschną, usuń je, pozostawiając jedynie delikatny rdzeń. Można go jeść na ciepło lub na zimno. Można piec zarówno w folii, jak i na grillu. Bardzo smaczne!

Smacznego!

Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku

Podobne przepisy

Odkryj smak Japonii: Rice curry – proste i aromatyczne danie

Дана

1586

Kcal

60

Białko

50

Tłuszcz

216

Węglowodany

Komentarze

MealWings

Strona główna

Kontakt

Katalog przepisów


© 2025 MealWings / mealwings.com / Przepisy kulinarne | Przepisy krok po kroku ze ZDJĘCIAMI - MealWings

Wszystkie prawa zastrzeżone