MealWings

Artykuły

Kontakty

Diet

NEW

Polędwica wieprzowa w bourbonie

Maksym

PREMIUM

@lekting

Trudność: Łatwa

8 Porcje

5.0

1

Dodaj do planów


Polędwica wieprzowa w bourbonie

Dodaj do planów


Czas przygotowania

15 min.

Czas gotowania

45 min.

Porcje

8

Trudność

Nie chcesz przepisywać linku? Zeskanuj kod QR kamerą i przejdź do tej strony!

Na iOS można użyć wbudowanej kamery, na Androidzie trzeba pobrać aplikację do skanowania kodów QR.

O tym przepisie

Delikatna wieprzowina marynowana w sosie sojowym, burbonie itp. Można także grillować.

Na listach u 0 osób

Gotuję

00%

Ugotowano

00%

Zaplanowano

00%

Lista składników

Wszystkich składników: 6

Porcje:

1.

Burbon

2.

brązowy cukier - 2 łyżka

3.

Polędwiczki wieprzowe - 1 kg

4.

Cukier - do smaku

5.

Czosnek - do smaku

6.

Sos sojowy - do smaku

Fakty żywieniowe

Porcje:

🥓

16%

Tłuszcz

72г

🍚

37%

Węglowodany

164г

🥩

47%

Białko

211г

🔥

2139

Kcal

Średnia dzienna norma

* Obliczenia makroskładników gotowego dania dla 8 porcji

Etapy przygotowania

1

Krok 1

Wymieszaj sos sojowy, bourbon, brązowy cukier i czosnek. Polać mięso, przykryć i wstawić do lodówki na co najmniej 2 godziny, od czasu do czasu obracając.

2

Krok 2

Rozgrzej piekarnik do 165 stopni C (325 stopni F). Wyjmij wieprzowinę z marynaty i umieść ją na ruszcie płytkiej patelni.

3

Krok 3

Piec przez 45 minut lub do momentu, gdy termometr do mięsa zarejestruje temperaturę 145 stopni F (63 stopnie C).

Smacznego!

Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku

Podobne przepisy

Smażone pierogi z twarogiem: Apetyczna przemiana klasyki

Дана

3073

Kcal

165

Białko

152

Tłuszcz

267

Węglowodany

Komentarze

MealWings

Strona główna

Kontakt

Katalog przepisów


© 2025 MealWings / mealwings.com / Przepisy kulinarne | Przepisy krok po kroku ze ZDJĘCIAMI - MealWings

Wszystkie prawa zastrzeżone