Dodaj do planów
Czas przygotowania
5 min.
Czas gotowania
35 min.
Porcje
7
Trudność
Nie chcesz przepisywać linku? Zeskanuj kod QR kamerą i przejdź do tej strony!
Na iOS można użyć wbudowanej kamery, na Androidzie trzeba pobrać aplikację do skanowania kodów QR.
Używanie garnka błyskawicznego do gotowania czarnej fasoli jest łatwą i szybką alternatywą dla moczenia i gotowania suszonej fasoli.
Na listach u 0 osób
Gotuję
Ugotowano
Zaplanowano
Wszystkich składników: 1
Porcje:
Czarna fasola - 1 szklanka
Porcje:
🥓
Tłuszcz
1г
🍚
Węglowodany
47г
🥩
Białko
18г
🔥
Kcal
Wlać fasolę do wielofunkcyjnego szybkowaru (takiego jak Instant Pot). Zalej kilkoma centymetrami chłodnej wody. Zamknij i zablokuj pokrywę. Wybierz opcję Ręczny; ustaw timer na 21 minut pod wysokim ciśnieniem zgodnie z instrukcją producenta. Odczekaj 10 do 15 minut, aż ciśnienie wytworzy się.
Zwolnij ciśnienie metodą naturalnego uwalniania zgodnie z instrukcjami producenta, od 10 do 40 minut. Odblokuj i zdejmij pokrywę. Fasolę odcedzić i ostudzić.
Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku