PREMIUM
@lekting
Trudność: Łatwa
20 Porcje
0.0
Dodaj do planów
Dodaj do planów
Czas przygotowania
30 min.
Czas gotowania
10 godz.
Porcje
20
Trudność
Nie chcesz przepisywać linku? Zeskanuj kod QR kamerą i przejdź do tej strony!
Na iOS można użyć wbudowanej kamery, na Androidzie trzeba pobrać aplikację do skanowania kodów QR.
Łosoś z regionu Murmańska. Podziel rybę na filety i posyp mieszaniną soli i cukru w stosunku 2 do 1.
Na listach u 0 osób
Gotuję
Ugotowano
Zaplanowano
Wszystkich składników: 3
Porcje:
Sardela atlantycka - 1000 g
Cukier granulowany - 9 g
Sól - do smaku
Porcje:
🥓
Tłuszcz
61г
🍚
Węglowodany
9г
🥩
Białko
201г
🔥
Kcal
Oczyść, osusz i obierz łososia
Przetwarzamy filety do solenia oraz steki, głowę i kręgosłup na rosół.
Na dnie pojemnika do przechowywania połóż papier i rybę posypaną mieszanką soli i cukru 2 do 1.
Zabieramy na noc na zimno
Z fileta ze skórą robimy „steki”.
Przeciąć na środku, nie przecinając skóry i rozłożyć. (stek motylkowy)
Część bierzemy z zamrażarki, kiedy ją przygotowuję.
Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku